Jump to content

Smart Cube – Védjük értékeinket okosan

2017. 01. 05. 18:00

Az éppen zajló Fogyasztó Elektronikai Kiállításon (CES) mutatkozott be a Smart Cube, a világ első hordozható zárrendszere, amit bluetooth kapcsolaton keresztül vezérelhetünk.

A Smart Cube tökéletes megoldás otthonunk vagy irodánk értékeinek biztosításához. Ez jelenleg a világ legfejlettebb bluetooth okoszára, amit gyakorlatilag bárhova felszerelhetünk egy koleszszoba fiókjától egy masszívabb bőrönd faláig. A zár felnyitásához és lezárásához nincs szükségünk kulcsra, helyette a Smart Armor app szolgál a vezérlésre.

Az eszköz könnyen telepíthető komódok, szekrények, íróasztalok fiókjába, majd ugyanilyen könnyen összekapcsolható a Smart Armor applikációval, ami okostelefonunkat a zár kulcsává varázsolja. Tökéletes megoldás elzárni a nappali szekrényünkben ücsörgő alkoholos palackokat vagy a konyhabútorban tartott veszélyes tisztítószereket a gyerekek kíváncsi természete elől. Ugyan így zárhatjuk el vele a fürdőszobánkban a gyógyszeres fiókot vagy a garázsban a szerszámokat. A felhasználási lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen.

A Smart Cube működése roppant egyszerű. Elsőként beállítjuk a felhasználói profilunkat, majd meghatározzuk a zár használatára jogosult felhasználók körét. Beállíthatunk riasztásokat és egyedi feloldási mechanizmusokat. Az appon keresztül visszakövethetjük a mindenkori aktivitást a zárnál, így tudni fogjuk ki és mikor fért hozzá az elzárt tartalmainkhoz. A zár helymeghatározására is van lehetőség, így a térképen nyomonkövethetjük helyzetét.

Hatótávolságát tekintve bluetooth 4.0+ használ az eszköz, amivel körülbelül 150 láb (kb. 45 méter) távolságból vezérelhető. Okosotthonunk hálózatába könnyen integrálhatjuk, amennyiben rendelkezünk egy bluetooth routerrel. Ha ez utóbbi mégse állna rendelkezésünkre, akkor sincs probléma. A Smart Cube kapcsolódni tud okostelefonon, tableten vagy bármilyen eszközön keresztül, amely már a hálózat része.

A Smart Cube közösségi finanszírozáshoz kereset támogatókat az Indiegogo oldalán. 50 000 dollárt szerettek volna összegyűjteni, ehhez képest 452 349 dollár jött össze, ami az eredetileg kitűzött cél 748%-ka. Ez a hatalmas érdeklődés mutatja, hogy egy mennyire jól kitalált és praktikus eszközről van szó, amire tényleg nagy igény volt. Pedig a Smart Cube tulajdonképpen nem tudd többet funkcióban, mint néhány más mai okoszár, viszont kicsi, kompakt, erős és bárhova felszerelhető. Legnagyobb előnye a versenytársakhoz képest pedig az ára. Csupán 89 dollárért árulják a feltalálói.

(Forrás: indiegogo.com Kép forrása: indiegogo.com)