Jump to content

Withings Body – Tökéletes társ a fogyáshoz

2017. 01. 11. 18:00

Ha többet szeretnénk, mint egy egyszerű súlyleolvasós mérleg, ha mérnöki precizitással szeretnénk követni testünk változását egy mobil applikáción keresztül, vagy csak szimplán a világ egyik legpontosabb fürdőszobai mérlegének birtoklására vágyunk, akkor vessünk egy pillantást a Withings Body szerkezetére.

 

Egy valamit már az elején szeretnék leszögezni. Ez nem egy olcsó mérleg. Még az online shop árcédulája is szinte kinyúl a képernyőből, hogy arcon csapja az embert, de a termék ára mögött valódi plusz érték van, az meg már csak rajtunk múlik megéri-e nekünk az extra ráfordítást. Én azt gondolom, hogy ha valami, hát az egészségünk biztosan.

A Withings Body mérlegét nyugodtan nevezhetnénk okosmérlegnek, de minek? A funkciói önmagukért beszélnek. A rendkívül pontos súlymérésen túl (maximum 180 kilóig) testzsírt és testtömeg-indext számol, izomtömeget, csonttömeget, vízháztartást figyel és még egy csomó fontos, az egészségünkkel kapcsolatos adat rögzítésére képes, amit mind automatikusan feltölt a Withings applikációba Wi-Fi vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül (iOS 8+ and Android 2.3.3+). Nagy a család? Semmi gond. A készülék háztartásunk akár 8 különböző tagjának profilját képes egyengetni, miközben több mint 100 más egészségfigyelő alkalmazással kompatibilis, mint például az Apple HealthKit vagy a MapMyRun programja. Természetesen intelligens eszköz révén legfontosabb funkciója, hogy képes az adatok tárolására és megosztására. Automatikusan felismeri használóját. Figyeli a táplálékbevitelünk. Személyre szabott kalóriafogyasztási tervet készthetünk vele, mely a kívánt testsúly elérésére tekintettel kerül kiszámításra. Legjobb az egészben, hogy a már megszokott sportoláshoz használt alkalmazásainkból kinyert adatokat is tudja hasznosítani a Withings Body. Tulajdonképpen ez a mérleg mindent tud, ami egy jól megtervezett fogyókúrához vagy csak szimplán a jó formánk megőrzéséhez szükséges, épp csak nem sportol helyettünk.


Külön érdekessé teszi a Withings Body-t, hogy betölt néhány olyan funkciót, amit nem feltétlen várnánk el egy hagyományos súlymérő eszköztől. Ilyen például, hogy a mérlegre lépve információkat kapunk a napi időjárásról, hőmérsékletről, de még öltözködési javaslatokat is kapunk mellé. A készülék 4 darab AAA elemmel működik, amivel felhasználástól függően akár 18 hónapig elvan. A gyártó honlapján fekete és fehér kivitelben is megtalálható ez az egyébként nem csak okos, de esztétikus mérleg. Tényleg egy minden tekintetben csúcskategóriás mérlegről van szó. Egyetlen egy kérdés maradt csupán: Megér-e nekünk ez a csinos kis okoska 99,95 eurót?

 

(Forrás: withings.com Kép forrása: withings.com)