Jump to content

Olly – A legkedvelhetőbb virtuális asszisztens a vidéken

2017. 01. 15. 18:00

Napjainkban sorra jönnek elő a cége olyan kütyükkel, amikhez ha beszélünk, akkor megtesznek nekünk ezt-azt. Ez mind szép és jó, de ettől még nem igazán tudnak rólunk semmit, szemben az Emotech készülékével.

Az Emotech új szintre emelte az egész beszélgessünk a tárgyainkkal dolgot. Fogták magukat és fejlesztettek egy olyan virtuális személyi asszisztenst, aminek személyisége van. Ő lenne Olly. Olly-t már néhány éve elkezdte fejleszteni az Emotech, de csak az idén mutatkoztak be termékükkel a Fogyasztó Elektronikai Kiállításon (CES), ahol egyből fel is figyelt rá mindenki. Összesen 4 kategóriában (Smart Home, Drones and Inmanned Systems, Home Appliances, Home Audio-Video Accessories) nyert el díjat a rendezvényen ez a felettébb innovatív eszköz.

Olly olyan mesterséges személyiséggel rendelkezik, amit úgy alkottak meg, hogy a felhasználói interakciók során folyamatosan fejlődjön. Szoftverének létrehozásában a neurológia és a mesterséges intelligencia kutatás tudományában jártas tudósok vettek részt, akik a robottal való napi kommunikációt egyedivé és élvezetessé igyekeztek varázsolni.

Nos, a jelek szerint összejött. Olly személyisége elbűvölő a maga nemében. Ez a fánk formájú kütyü tulajdonképpen egy lehetne a sok Echo klón közül, ha nem mixelték volna bele ezt a különleges mesterséges intelligenciát. Biztos felmerült bennünk, hogy oké, van személyisége, de milyen? Igazából a felhasználóé. Minél többet használjuk az eszközt, annál jobban fog ránk hasonlítani, legalábbis ezt állítja a londoni székhelyű vállalat.

Egyéb funkcióit tekintve Olly gyakorlatilag megegyezik egy Amazon Echo vagy egy Google Home tudásával. Élő beszéddel irányítva vezérelhetjük és a segítségével irányíthatjuk a lakás többi rendszer kompatibilis intelligens eszközét. Rá tud nekünk keresni dolgokra az interneten és megtud velünk osztani információkat. Ezen a téren is a mesterséges intelligencia Olly igazi ereje. A gép például megtanulhatja, hogy milyen könyveket vagy zenéket szeretünk hallgatni és ezek alapján akár javaslatokat is tud tenni.

A CES-en bemutatott eszköz még csupán prototípus, de akár már az idén láthatjuk a kész terméket. Árról még nem tudni semmi biztosat, de valahol egy jobb okostelefoné körül lesz.

(Forrás: engadget.com / mirror.co.uk Kép forrása: mirror.co.uk)