Jump to content

Az LG lebegő hangszórókat akar minden otthonba

2017. 01. 20. 18:00

Holott a levitáló bluetooth hangszóró pont úgy hangzik, mint egy ZS kategóriás sci-fi horror film címe, valójában már egy jó ideje létező dolog, amiből most az LG is elkészítette a saját intelligensebb kiadását.

Tegyük hozzá az LG az első nagyobb elektronikai márka, aki ilyen termékkel próbálkozik a piacon. A január elején megrendezett CES alkalmával mutatták be az szimplán csak „Levitating Portable Speaker” néven emlegetett PJ9-es terméküket. Külsőre egy fehér tojásforma hangszóró lebeg egy szintén fehér, kerek valami felett. Utóbbi futurisztikus külsejű berendezés az úgynevezett „Levitation Station”. Ez az állomás olyan elektromágneses teret tud fenntartani, ami lebegtetni tudja maga felett a tojásforma hangszórót. Összességében elég cool kütyüvel van dolgunk és akkor még csak a külsejét láttuk.

A hangszóró a tervek szerint 360 fokos hangzást tud majd és 10 órát lesz képes kihúzni egyetlen feltöltéssel az akkumulátora. Amikor pedig kifogy a naftából a kicsike, akkor szépen leereszkedik az alatta lévő platformra és feltölti magát Hát nem praktikus?

Nem csak egy okosotthonnak, de akár egy jó kerti partinak is remek kelléke lehet az LG kütyüje, és még attól se kell félni, hogy mi van, ha jön az eső, mert vízállóság szempontjából IPX7-es besorolást kapott.

Lehet, hogy az LG hordozható és levitáló hangszórója nem az első a piacon, de az biztos, hogy egyedi és elegáns kinézetével, valamint hosszantartó akkumulátor élettartamával méltó ellenfele lesz a riválisainak. Az LG még nem osztott meg fogyasztói árat a termékhez, de a hasonló kütyük árát figyelembe véve olyan 150-200 dollár között kell majd mozognia. Addig is a következő hónapokban várhatóan többet megfogunk tudni arról, hogy még milyen funkciókkal fog rendelkezni az LG eme terméke.

 

(Forrás: lgnewsroom.com Kép forrása: lgnewsroom.com)