Jump to content

Altro – Egy újabb csepp az intelligens zárak tengerében

2017. 02. 18. 15:00

Nem az Altro az első és minden bizonnyal nem is az utolsó modern ajtózár, amivel mostanában találkozhatunk, de könnyen lehet, hogy pont ez lesz az, amit eddig kerestünk.

Ismerkedjünk hát meg az Altro intelligens zárrendszerrel. Egy Bluetooth és Wi-Fi kapcsolatra képes kütyüről van szó, amit plusz védelemként utólagosan felszerelhetünk szinte bármilyen bejárati ajtóra. Ezt követően a szerkezet irányítását okostelefonunkról bonyolíthatjuk. Az iOS és Android rendszerekkel is kompatibilis alkalmazás segítségével otthonunktól távolról vezérelhetjük az Altro zárszerkezetét, virtuális kulcsokat oszthatunk ki vendégeinknek, vagy csak egy meghatározott ideig érvényes belépőket állíthatunk ki, ha például egy szobát szeretnénk kiadni egy estére. A zár képes érzékelni a közeledtünk (pontosabban az okostelefonunk közeledését) és automatikusan kinyílni, már feltéve, hogy engedélyeztük ezt az opciót.

Tulajdonképpen, ha jól megnézzük, akkor az Altro olyan funkciókat kínál, amiket más hasonló berendezésektől is megkaphatunk. Miért lehet, akkor mégis az Altro a jobb választás számunkra? Egyrészt az ár lehet tényező. Sok az Altrohoz hasonló intelligens zárszerkezet került az utóbbi időben a piacra, de némelyik elég vad árcédulával a nyakában ácsorog a polcokon, pláne azok, amelyek még Wi-Fi kapcsolatra is képesek. Az Altro ehhez képest egy szolid áron beszerezhető 30x86x99 milliméteres, elegáns kialakítású zár, ami -20 fokos hidegtől a 60 fokos hőségig bírja a strapát, miközben csupán két 2600 mAh-s újratölthető elem működteti, akár 10 hónapon át. A legszebb az egészben, hogy az Altro 80%-ban újrahasznosítható és környezetbarát alapanyagokból épül fel, így akkor is jó választás, ha fontos számunkra a környezetünk védelme. További plusz pont az Altro mellett, hogy változatos színekben kapható, ezért biztosan találunk belőle a lakásunkhoz illő változatot.

(Forrás: thegadgetflow.com Kép forrása: thegadgetflow.com)