Jump to content

Friday Smart Lock – A kulcscsomók ideje lejárt

2017. 02. 19. 18:00

Bizony bosszantó tud lenni, amikor egy nagybevásárlás után hazatérve a csomagokkal a kezünkben zsonglőrködve kell elővarázsolni a zsebünkből a lakáskulcsot. Szerencsére létezik jobb megoldás.

A megoldást a Friday Smart Lock jelenti. Ez a ránézésre pofonegyszerű szerkezet valójában egy olyan modern koncepció fizikai manifesztációja, ami után elfelejthetjük a kulcscsomónkkal való csörgést-zörgést. Ezt az intelligens zárat úgy tervezték meg, hogy a Wi-Fi hálózaton keresztül kapcsolatban maradhassunk vele egy az okostelefonunkra telepíthető alkalmazás segítségével. A zár érzékelni fogja, ha az okostelefonunkkal a zsebünkben közeledünk felé és automatikusan fel fogja oldani számunkra a zárszerkezetét. A telefonunkra telepített alkalmazás segítségével távolról vezérelhetjük a zárat, így akkor is beengedhetünk valakit, amikor mi még messze nem vagyunk otthon. Lehetőségünk van virtuális kulcsokat kiosztani, amikhez akár lejárati dátumot is hozzárendelhetünk.

A Friday Smart Lock biztonsági szempontból se utolsó. A zár érzékeli, ha valaki illetéktelen babrál vele és azonnal értesítést küld az okostelefonunkra. Amiatt se kell aggódnunk, hogy az eszközzel kizárjuk magunkat. A kütyü ugyan a működéséhez szükséges energiát egy cserélhető elemből nyeri, de ezzel egyrészt 1 évig elvan, másrészt az eszköz figyelmeztet minket, amikor már kifogyóban van a nafta.

Ránézésre nem ez a legflancosabb modern zárszerkezet, amivel mostanság találkoztunk, de ne tévesszen meg minket a letisztult kialakítás, mindent tud, amire szükségünk lehet és nagyon könnyen felszerelhető. Ha megtetszett a zár vagy több információra vágyunk róla, akkor keressük fel a Friday Smart Lock hivatalos honlapját. Itt akár elő is rendelhetünk a szerkezetből, aminek első darabjai idén tavasszal érkeznek meg a vásárlókhoz. Anyagát tekintve porcelán, fa, bronz, és rozsdamentes acél kivitelek közül válogathatunk.

(Forrás: fridaylock.com Kép forrása: thegadgetflow.com)