Jump to content

Az új Teddy Ruxpin maci alkalmanként egész bájos

2017. 03. 01. 08:04

A Teddy Ruxpin plüssmaci kétség kívül egyike a kilencvenes évek ikonikus játékainak, viszont napjainkban elkélt neki egy kis frissítés, amit meg is kapott.

A mai gyerekek boldogan bámulják a képernyőt anélkül, hogy bármi fogalmuk lenne a szalagos kazettáról és én azt mondom, hogy ez jól is van így. Ennél fogva érthető, hogy nem lenne szerencsés eléjük rakni egy olyan játékot, ami még ilyen kőkorszaki technológiát használ. Márpedig valahol, valaki a fejébe vette, hogy az automatizált gyerekjátékok királya nem merülhet a feledés homályába.

A Teddy Ruxpin mackó ezért aztán feltámadt és most visszatér a boltok polcaira, csak egy kicsit modernizált, felfejlesztett változatban. A 2017-es ölelgetnivaló Teddy legalább annyira tech kütyü, mint amennyire gyerekjáték, ha nem jobban. A régi nagy műanyag babakék szemei helyére LCD képernyőket kapott a maci. Azt mondják a szem a lélek tükre, hát ennek a macinak van valami a tekintetében annyi biztos. Teddy macinak csak úgy mosolyognak a szemei, amikkel alkalmanként kacsint egyet meg pislog kettőt, néha meg szívecskék szálnak fel, mert csak. Szerintünk ijesztő, de van aki szerint ez cuki.

Persze nem ezen apró funkciók miatt kellett LCD képernyőkké alakítani a maci szemeit, sokkal inkább, hogy segítsék a mesélésben. Teddy énekel és történeteket olvas fel a gyerekeknek, miközben apró képek jelennek meg a szemeiben. Egyedül akkor nem látni semmit a maci szemében, amikor alszik, ilyenkor két mechanikus szemhéj ereszkedik alá, hogy eltakarja az ürességet.

A gyerekek egy iOS és Android rendszerekkel egyaránt kompatibilis alkalmazáson keresztül követhetük a medve mondta történeteket. Ez egy komoly előrelépés a régi kazettás plüsshöz képest. A medve Bluetooth kapcsolatot használ, és a 4GB-os belső tárhelyére körülbelül 40 történetet fér, amiket egy USB csatlakozón keresztül tölthetünk rá a gépünkről. Az új történetek nem lesznek ingyen. Valahol 6 dollár körül mozog majd az áruk. A maci megjelenésénél 10 lesz elérhető és a következő évre újabb 10 van tervben. Teddy maga az ősszel fog megjelenni a boltok polcain, 100 dolláros árcédulával.

(Forrás: cnet.com Kép forrása: cnet.com)