Jump to content

LG Hom-Bot - A porcicák veszedelme

2017. 03. 04. 18:00

A porszívózás valamiért nem sok ember találja ezen a bolygón szórakoztatónak, de talán megtudjuk érteni, hogy miért nem. Pedig lehetne ez sokkal jobb móka ám.

Például egy robotporszívóval. Esküszöm, van valami szép és békés abban, ahogy egy robotporszívó körbeporoszkál és szép tisztára nyalja a lakást. Csak egy idő után, amikor elmúlik az újdonság varázsa, akkor feltűnik, hogy a csuda vigye el ez a kütyü hangos, lassú, kihagy részeket, a sarkokról meg ne is beszéljünk inkább. Akkor a robotporszívók még se olyan jók, igaz? Dehogynem, csak nem szabad minden vackot megvenni.

Az a csendesen, rendezetten és tempósan dolgozó robotporszívó, ami a sarkokat se kíméli az az LG Hom-Bot Square. Miért pont ez a sok tucatnyi robotkütyü közül? Mert a Hom-Bot Square tervezői egy innovatív, négyzetes formát használtak a készülék kialakításához, hogy az otthonunk olyan részeit is ragyogó tisztaságúvá tudja varázsolni, amit a többi kerek robotporszívó meg se tud közelíteni rendesen. A sarkoknál például 94%-os hatékonysággal dolgozik.

A praktikus formán kívül az LG Hom-Bot Square másik nagy előnye a két beépített kamerája. Ezek segítségével a robotporszívó rendkívül hatékonyan tájékozódik, akár sötétben is, így minimalizálja a bolyongási időt. Tanul, a feltérképezett területeket megjegyzi, legközelebb pedig már a korábban begyűjtött adatok alapján mozog. A készülék még turbó üzemmóddal is rendelkezik, amire automatikusan átvált, ha például szőnyegre érve nagyobb szívóerőre van szükség.

Az LG eme készüléke egyébként rendkívül csendesnek mondható. Csupán 60 dB-s zajszint mellett dolgozik, ami teljesen baráti és nem zavarja meg különösebben a mindennapjainkat. Mindemellett egy szívós, könnyen kezelhető termék. Tudja mindazt, amit egy modern robotporszívótól elvár az ember. Választhatunk a manuális távirányítós és a 6 különféle automatikus üzemmód közül. Beprogramozhatjuk, hogy akkor dolgozzon a kütyü, amikor mi otthon se vagyunk és hazatérve már csak a tiszta otthon fogadjon minket. Azért se kell aggódnunk, hogy összetöri magát. Hatékony ultrahangos és infravörös ütközésvédelem gondoskodik a készülék biztonságáról.

A készülék egy hosszú élettartamú, 2200 mAh-s lithium ion akkumulátorral üzemel 100 percen át, amihez 3 órát kell töltődnie. HEPA szűrős, 0,6 literes tartállyal szerelt és 18 W teljesítményre képes. Méretét tekintve 340x340x89 milliméter, súlya 2 kilogramm. A termék elérhetőségéről és specifikációjáról bővebb információt az LG honlapján találhatunk.

(Forrás: lg.com Kép forrása: lg.com)