Jump to content

Nucleus – Alexa, kell nekem egy drága házi telefon?

2017. 03. 05. 18:00

Napjainkban a legtöbb embernél akad okostelefon vagy tablet (néha nem is egy) és nincs szükségük külön házi telefonra. De ha mégis szeretnénk valamit, ami többet tud a tipikus walkie-talkie variánsoknál, akkor itt van nekünk a Nucleus.

Mikor lehet jó egy házi telefon? Gondolkozzunk. Képzeljük el azt a szituációt, hogy egy hatalmas kastélyban lakunk és nincs kedvünk átgyalogolni otthonunk egyik feléből a másikba, hogy leadjuk a heti ebédigényünket a szakácsnak, meg a sofőrnek is le kéne szólni, hogy késztése elő az autót induláshoz. Azért ez mai szemmel nézve elég abszurdnak tűnik, nem? Nem véletlen nincs az embereknek manapság házi telefonja. Nem azt mondom, hogy senkinek sincs vagy senkinek se kell ilyen kütyü, az is lehet, hogy csak én nőttem fel rossz környéken, de valahogy amikor meghallottam, hogy a Nucleus házi telefon akar lenni az okostelefonok és a tabletek világában, akkor valahogy nem tudtam belátni, hogy mégis minek?

Aztán vettem a fáradtságot, hogy kiderítsem mit is akar ez a készülék ezen a világon. A Nucleus egy érintőképernyős tablet az Amazon Echo készülékből ismerős Amazon Alexa virtuális asszisztens támogatással. Ez a minden szempontból tablet szerű intercom képes gyakorlatilag mindenre, amit az Alexával megtehetünk. Virtuális bevásárló listát vezethetünk, időjárás előrejelzést kérhetünk, zenét játszhatunk le, új recepteket fedezhetünk fel, stb. A hangvezérelt Alexa azonban nem a Nucleus egyetlen funkciója. Videótelefonként is működik. Telefonálhatunk az otthonunk többi Nucleus készülékével. Felhívhatunk más háztartásokban található Nucleusokat. Sőt, az iOS és Android rendszerekre is telepíthető Nucleus app segítségével bárkivel beszélhetünk, aki telepíti azt az okostelefonjára. Szuper.

Szóval, ha nincs se okostelefonunk, se tabletünk vagy csak elfelejtettük, hogy hogyan kell a Skype alkalmazást használni, esetleg szeretnénk egy érintőképernyős Amazon Echo-t, amin videótelefonálhatunk is, akkor gondolom, kellhet nekünk a Nucleus, de nem érzem magam meggyőzve. Értem én, hogy mit akar a szánkba rágni az alábbi reklám videó a gyerekekkel és az idősekkel, csak nem életszerű.

(Forrás: thegadgetflow.com Kép forrása: thegadgetflow.com)