Jump to content

Lassan kész a Google és a Levi’s közös dzsekije

2017. 03. 12. 10:59

Csaknem két éve, hogy a Google és a farmermárkaként ismert Levi’s bejelentette, hogy közös ruhadarabot terveznek egy speciális intelligens szövetet használva. A projekt gyümölcse pedig lassan szüretelhető.

A hordható okoskütyük ötlete finoman szólva nem új, de megoldani, hogy különféle eszközök kényelmes viseletként csüngjenek az embereken, miközben praktikusan használhatók és jól funkcionálnak, na az már egy komolyabb kihívás és akkor még azért nézzenek is ki jól közbe. A Google minderre azt találta ki, hogy csinál egy olyan pamutszerű, könnyű és hajlékony anyagot, ami beépített szenzorjain keresztül képes kommunikálni más eszközökkel, például a zsebünkben lévő okostelefonnal. Ez a projekt lenne a Jacquard, amire rögtön fel is figyelt a Levi’s és jelezték, hogy ők bizony csinálnának belőle valami esztétikus és viselhető ruhadarabot. Mondjuk egy okosdzsekit.

A Levi’s és a Google mostanra pedig bejelentette, hogy ősszel érkezik a fentebb említett ruhadarab (úgy is akkortájt lesz rá megint szükségünk) és már azt is tudni lehet mennyibe fog kerülni. 350 dollárért fogják vesztegetni a kabátkák darabját. Az okoskabát Commuter néven fog futni a boltokban és egy bluetoothos mandzsetta fogja díszíteni. Utóbbi direkt kommunikációt tesz majd lehetővé az okostelefonunkal. Hívásokat fogadhatunk, zenét válthatunk, hangerőt szabályozhatunk egyetlen mozdulattal, miközben csak egy elegáns kabátot viselünk. Az alábbi demó videó segít elképzelni, hogy hogyan is fog kinézni ez a technológia használat közben.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com / Levi’s)