Jump to content

Withings Thermo – Intelligens hőmérő az egész családnak

2017. 03. 22. 18:00

A körülöttünk lévő eszközök egyre csak okosodnak. A technológia fejlődése szép lassan utoléri a leghétköznapibb tárgyakat is, mint amilyen egy falióra vagy egy mérleg és ez alól már a hőmérőnk se kell, hogy kivételt képezzen, hála a Withings egyik legújabb húzásának, a Thermo okoshőmérőnek.

Hőmérőt nem szívesen lát az ember, mert arra rendre akkor van csak szükség, ha valaki beteg lesz. Ennél fogva talán nem csoda, és talán nem vagyok vele egyedül, hogy alapból eszembe nem jut azzal foglalkozni, hogy vajon lenne-e jobb, gyorsabb, modernebb megoldás, mint a jól bevált ezeréves hőmérő. Pedig van. Ideje újítani!

A Thermo egy egyszerűbb és sokkal kevésbé invazív módon teszi lehetővé a testhőmérsékletünk megmérését, mint a klasszikus nyelv alá vagy.. egyéb kellemetlen helyekre bedugós lehetőségek. A méréshez elég a fejünk oldalához emelni, ahol a halántékunknál futó ereket vizsgálja az eszköz infravörös szenzorok segítségével. Persze, ha már egyszer rá lett aggatva erre is az okos jelző, akkor elmaradhatatlan, hogy összekapcsolhassuk az okosteleonunkkal. Ne gondoljuk egy percig se, hogy ez felesleges, mert valójában nagyon hasznos tud lenni. A Thermo alapból a hagyományos digitális kijelzős hőmérőkhöz hasonlóan ki tudja írni nekünk a mért testhőmérsékletet, valamint egy kis külön LED jelzőfény szolgál a normál határértéken túli eredmény jelzésére. Viszont hála a telefonunkra telepített appnak, valamint az eszköz azon képességének, hogy Wi-Fi-n keresztül tud kommunikálni, itt nem ér véget a történet. Az appon keresztül távolról ellenőrizhetjük az egész család mérési eredményeit, és még ha szeretnénk, akkor értesítést is kaphatunk róluk a telefonra.

A Withings Thermo okoshőmérője egyszerűen tökéletes a maga nemében. A mérési módszere nem igényel fizikai kontaktus, miközben mégis rendkívül pontos eredményt ad. A szoftverének hála képes figyelembe venni a felhasználó korát és annak függvényében megítélni, hogy a normálisnál magasabb-e a testhőmérséklete, ráadásul segít átlátható képet kapni a család minden egyes tagjának testhőmérséklet változásáról. Egyszerűen ennél jobbat szinte el se tudunk képzelni erre a feladatra. Már csak az a kérdés, hogy áldoznánk-e ilyenre 30-40 ezer forintot?

(Forrás: withings.com Kép forrása: withings.com)