Jump to content

WIWE – Egy eszköz az otthoni szívvizsgálathoz

2017. 03. 23. 18:00

Az egészségtudatos és szívbarát életmód kialakítása nagyon fontos, hogy hosszú életet élhessünk, de ezt egyáltalán nem olyan egyszerű megvalósítani, pláne, ha ellenőrizni se tudjuk az állapotunk. Utóbbiban lehet segítségünkre a WIWE.

A szívünk egészségének ellenőrzése azért problémás, mert általában csak akkor kerül rá sor, amikor már a tűneteket tapasztalja valaki és az orvosa küldi el kivizsgálásra. Mennyivel praktikusabb lenne, ha mindenkinek az otthonában rendelkezésére állna egy olyan eszköz, amivel maga is képes elvégezni a vizsgálatokat, akár minden nap. Pontosan erre szolgál a WIWE, amely egy bankkártya méretű diagnosztikai eszköz.

A WIWE alapvetően két részből áll. Az egyik maga a mérő berendezés, a másik pedig egy Android és iOS rendszerekre egyaránt ingyenesen telepíthető app, ami az okostelefonunkra vagy tabletünkre kerül. Ezzel az okos kis eszközzel szó szerint egy perc alatt képet kaphatunk szívünk egészségi állapotáról. A mért adatok kiértékelésének eredménye egyszerű és közérthető formában kerül találásra. Az EKG, az aritmia vagy szívritmus szabályosság, a kamarai heterogenitás, a véroxigén szint és a pulzus mérés vizsgálatok eredményei mind egyszerre láthatóak egy összefoglaló képernyőn. Nem kell nekünk tudnunk, hogy melyik érték van határértéken belül és melyik nem, de orvos segítségére sincs szükségünk hozzá. Egy intelligens algoritmus végzi el a kiértékelést és mindent egyértelműen jelez számunkra az applikáció szöveges vagy vizuális formában. Természetesen arra is van lehetőség, hogy belemenjünk a részletekbe és külön ábrákon tekintsük meg az egyes vizsgálatok eredményét. Ezeket az eredményeket dokumentálhatjuk, elmenthetjük az egészségnaplóba vagy egy gombnyomással megoszthatjuk például a kezelőorvosunkkal. A készülék segít időben felismerni a pitvarfibrilláció vagy a kamarai heterogenítás kóros mértékét, de a fentiek mellett rendelkezik még néhány egyéb hasznos funkcióval is, mint például a kalória és lépésszámláló.

Egy ilyen eszköz igazából minden otthonba elkélne, s nekünk, magyaroknak különösen szívügyünk lehet egy WIWE beszerzése, mert egy magyar fejlesztésről van szó. Az egész szerkezet, alig 40 gramm, teljesen mobil és gyakorlatilag elfér a zsebünkben. Nem kérdés, hogy 1 perce mindenkinek kell, hogy legyen a szíve egészségére, nem is beszélve arról, hogy mennyivel egyszerűbb ez, mint sorban állni az orvosoknál.

Az eszközzel kapcsolatos további kérdéseinkre a WIWE honlapján találhatunk válaszokat.

(Forrás: thegadgetflow.com Kép forrása: thegadgetflow.com)