Jump to content

ThermoPeanut – Kicsi, okos és hőmérő

2017. 03. 29. 18:00

Kövesd figyelemmel otthonod minden egyes szobájának hőmérsékletét a Sen.se földimogyoró alakú intelligens hőmérőjének, a ThermoPeanut-nak a segítségével.

A ThermoPeanut úgy működik, mint egy füstérzékelő, csak ez az eszköz az otthonunk hőmérsékletét figyeli. Amikor a helyiség hőmérséklete ahova elhelyeztük egy bizonyos hőfok alá vagy felé megy, akkor azon nyomban figyelmeztet minket. Tökéletes, ha például megszeretnénk róla győződni, hogy az újszülött kisbabánk mindig tökéletes hőmérsékletű szobában van. Kivalló lehet olyan egzotikus állatok tulajdonosainak is, akik afrikai fehérhasú törpesünt tartanak házikedvencként. Ezek a kis elbűvölő jószágok a nálunk honos keleti társaikkal szemben nem alszanak téli álmot, viszont hőmérséklet csökkenés hatására megpróbálkozhatnak vele, amit nem szabad hagyni, mert életveszélyes számukra. Ezt elkerülendően mindig figyelni kell, hogy a számukra megfelelő (legalább 20+ fokos) hőmérséklet alá soha ne csökkenjen a szoba hőfoka, ahol laknak. Nem csak az állatok, de egyes növények is kényesek lehetnek a hirtelen hőmérséklet-változásokra, ezért aztán bátran mondhatjuk, hogy számos estben kaporra jöhet, ha kéznél van egy intelligens hőmérő az otthonunkban.

A ThermoPeanut nem csak otthon alkalmazható. Bárhova magunkkal vihetjük. Az eszköz a legújabb Bluetooth technológiát használja, hogy az általa mért eredményeket továbbítsa bármilyen hozzá regisztrált mobilkészülékre 60 méter távolságon belül. Természetesen akkor is mér, amikor nem vagyunk hatótávolságban. Az ilyenkor mért adatokat akár 1 hónapon át eltárolja és automatikusan megosztja, amikor arra lehetősége van. Ezeket aztán szép, rendezett grafikonok formájában nézhetjük vissza a telefonunkra telepíthető esztétikus applikáción keresztül.

A kütyü bárki számára elérhető 29 euróért a sens.se honlapján.

(Forrás: sen.se Kép forrása: sen.se)