Jump to content

SleepPeanut – Ébredjünk okosan

2017. 03. 31. 18:00

Hogy a reggelente frissen és feltöltődve vághassunk neki az előttünk álló napnak, ahhoz nem elég jól kialudni magunkat. Legalább olyan fontos az is, hogy jól és jókor ébredjünk. Itt jön képbe a SleepPeanut.

A SleepPeanut egy újabb érdekes kütyü a Sen.se-től. Nekik köszönhetjük azt az érdekes intelligens hőmérőt, amiről már korábban beszéltünk. A SleepPeanut külsőre tökéletesen megegyezik a Sen.se többi termékével. Ez is egy érdekes földimogyoró forma kütyü, hasonlóan ötletes és okos funkciókkal, mint a rokonai. A különbség az, hogy a SleepPeanut az alvásunkra specializálódott.

Ez a kis apró berendezés észrevétlenül monitorozza az alvási ciklusainkat és az alvásaink minőségét. Erre azért van szüksége, hogy aztán a begyűjtött adatok alapján olyan ébresztési beállításokat tudjon alkalmazni, amik személyre szabottan a mi belső biológiai óránkhoz alkalmazkodik. Nem röffent ránk valami éktelen sípoló hangot, amitől űzött vadként menekülünk ki az erdőből, hanem szépen fokozatosan ébreszt minket, pontosan akkor, amikor és ahogy arra nekünk szükségünk van. Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy elhelyezzük az ágymatracunkon és már tettünk is valamit azért, hogy kipihentebben ébredhessünk.

A SleepPeanut úgy lett megtervezve, hogy a lehető legkevésbé zavarjon minket az ágyban. Ideális esetben észre se fogjuk venni a jelenlétét. Nekünk semmi más dolgunk nincs, mint békésen szunyókálni és az eszköz gondoskodik a puha és kellemes ébredés élményéről. A készülék 14 gyönyörű ébresztőhangot kínál számunkra a SensePeanut App-on (iOS és Android kompatibilis) keresztül. Rajtunk áll, hogy a telefonunk vagy a kütyü beépített hangszóróit használjuk a kiválasztott csengőhang lejátszásához. Az app persze ennél sokkal többre hivatott. Lehetővé teszi, hogy analizáljuk és személyre szabjuk az alvási beállításokat. Szundikálást ütemezhetünk be vagy emlékeztetőt, hogy ne felejtsük el, hogy mikor kell lefeküdnünk. A Sleeppeanut IFTTT kompatibilis, így működni fog a legtöbb mai intelligens termosztáttal. Engedélyezhetjük, hogy figyelje és optimalizálja az éjszaka során a hőmérsékletet, ezáltal még teljesebbé varázsolva a pihenésünk. Egyszerű, hasznos és még csak nem is megfizethetetlen. Energiaforrásként egy könnyen cserélhető CR2032-es elemet használ, amivel körülbelül 3 hónapig bírja. Ez nem is kevés, ha azt nézzük, hogy Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a telefonunkkal.

A kütyü bárki számára előrendelhető 29 euróért a sens.se honlapján.

(Forrás: sen.se Kép forrása: sen.se)