Jump to content

Túlélik a szervereket a Pebble okosórák

2017. 04. 06. 11:13

A szebb napokat is látott Pebble fitnesz okosórák végét jövendölték sokan, miután Fitbit megvette a tavaly novemberben megvásárolta a céget. Az órák működése erősen kötődött a felhő alapú szerverszolgáltatásokhoz, így a szerverek vége egyben az eszközök halálát is jelentette volna.  Volna, de egy utolsó frissítés felszabadítja a függőségből a Pebble órákat.

Hogy a Fitbit végül ki fogja nyírni a Pebble szervereit, az tény. Szerencsére ez nem azt jelenti, hogy mehet a kukába az összes ilyen óra és a felhasználók kereshetnek maguknak másik kütyüt a karukra. Egy utolsó nagy frissítéssel orvosolni fogják a Pebble órák szerverfüggőségét. Például, ha már a Pebble szerverei nem lesznek elérhetőek a bejelentkezéshez, akkor az alkalmazás kihagyja ezt a lépést és képes lesz tovább működni.

Az iOS felhasználók az App Áruházból tudnak frissíteni, miközben az Android készülékkel rendelkezők a Pebble béta csatornáján keresztül tehetik ezt meg, legalább egyelőre (az app frissített változata a Google Play Áruházból is hamarosan elérhető lesz). Mászóval a Pebble nem feledkezett meg a lojális felhasználóiról és gondoskodnak róla, hogy az órájuk tovább ketyegjen a szerverek halála után is.

 

(Forrás: pebble.com Kép forrása: pebble.com)