Jump to content

A Lighthouse biztonsági kamerája az otthonvédelem jövője

2017. 05. 29. 18:00

A biztonsági kamerák egyre fejlettebbek és fejlettebbek lesznek napjainkban. Például ki gondolta volna néhány éve, hogy majd egy virtuális asszisztens fogja szemmel tartani az otthonunkat?

Szeretnénk tudni ki járt nálunk, mikor és mit csinált? Hogy merre randalírozott a macska a házban vagy ki vitte-e a gyerek sétálni a kutyát? A Lighthouse virtuális asszisztense nem csak tudja ezekre a kérdésekre a választ, de videón meg is mutatja nekünk. Az Android társalapítója, Andy Rubin egy olyan eszközzel lepett meg minket, ami képes megmondani ki van az otthonunkban és ki járt nálunk függetlenül attól, hogy egy emberi személyről vagy egy háziállatról beszélünk és ehhez nem is kell mást tennünk, mint szóban kiadni a parancsot a hozzá tartozó alkalmazáson keresztül.

A Lighthouse nevéhez hűen egy aprócska világítótoronyra emlékeztet első ránézésre. Ez a kis kütyü napjaink minden egyben biztonsági készüléke. Egy színes képek és videók rögzítésére képes (1080p) kamerával szerelt, ami éjszaka se hagy minket cserben az éjjellátó funkciónak hála. Hangszóróval és mikrofonnal rendelkezik a kétirányú kommunikációval és 3D szenzorral a mozgások érzékeléséhez. Ahhoz, hogy a berendezés tényleg tudja ki járkál nálunk a Netatmo Welcome arcfelsimerő technológiáját használja, ha pedig lármát kell csapni, akkor bevethető a riasztó sziréna.

A készülék képességei egyszerre lenyűgözők és hátborzongatók attól függően, hogy honnan nézi az ember. Megkérdezhetjük a rendszert, hogy egy adott pillanatban történt-e vagy sem valami említésre méltó. Például megkérdezhetjük, hogy látta-e otthon a gyereket szerda délelőtt, amikor elvileg a suliban kellett volna lennie vagy kideríthetjük, hogy a kutya vagy a macska jár rá minden reggel az otthon hagyott cipőkre. Egy szó, mint száz, a Lighthouse teljes biztonsági kamera teljes kontrollt ad otthonunk megfigyelése felett. Kétség kívül mindent tud, amire a mai modern technika csak képessé tehet egy ilyen berendezést. Az pedig, hogy ezt jó vagy rossz célokra használja valaki és mennyire tiszteli az otthonában járok magánéletét az már az ő lelkén szárad. A cég mindenesetre bank szintű titkosításról beszél, amikor az adataink védelméről van szó. Csak a jogosultsággal rendelkező személy férhet hozzá a rendszer által tárólt információkhoz és a rendszer magától törli a felvételeket 30 napon túl.

A Lighthouse mesterséges intelligenciával felturbózott csúcsminőségű biztonsági berendezése már előrendelhető a termék hivatalos oldalán. Az első darabok 2017. szeptemberében érkeznek meg a tulajdonosaikhoz.

(Forrás: enggadget.com Kép forrása: Lighthouse)