Jump to content

Készül a Microsoft saját Echo-szerű Windows PC víziója?

2017. 06. 01. 18:00

Emlékszünk még arra a pletykára, hogy a Microsoft egy olyan Windows 10 frissítést tervez, ami effektíve az Amazon Echo képeségeivel bíró okosotthon központtá változtatja a Windows OS-t használó számítógépeket? Most egy arcot is kapott az ötlet.

A The Verge hozzájutott néhány kiszivárgott képhez, amelyen a Microsoft féle Home Hub koncepció látványtervei láthatóak. Ezen a képeken is egy képernyővel elátott készülék szerepel, amely logikus lépésnek tűnik, ha azt nézzük, hogy a konkurens Amazon milyen irányba vitte el az Echo termékek jövőjét a legújabb Echo Show készülékével.

Egy korábbi pletyka szerint a Microsoft már dolgozik is egy ilyen készülék megvalósításán a hardvergyártó partnereivel, beleértve a HP-t és a Lenovot. Ehhez képest a mostani hírek szerint a Microsoft az új funkciókat a következő nagy Windows 10 frissítés részeként szállítaná, amit valamikor szeptember környékére várhatunk.

Elsőre ez egy kicsit szerencsejátéknak tűnik a Microsoftól. Még a legolcsóbb számítógépek is valamivel drágábbak (és arról ne is beszéljünk, hogy sokkal komplexebbek), mint egy Echo vagy egy Google Home. Még a frissen bemutatott 230 dolláros Echo Show is barátságosabb árral bír. Ugyanakkor a cégen nagy lehet a nyomás, hogy kivegye a saját szeletkéjét az okosotthon piacból és ez nem fog igazán menni, ha nem tudnak behozni egy Cortana alapú központi egységet. Kérdés, hogy hogyan fog reagálni a piac arra, ha az összes Windows 10 PC potenciális okosotthon központtá lesz és a Microsoft standalone megoldása versenyképes lesz-e kialakítását, használhatóságát és árazását tekintve a piac ezen szegmensén már jelenlévő termékekkel szemben?

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com / The Verge)