Jump to content

Intelligens szemüveg az alváshoz? A Sana már készíti őket

2017. 06. 03. 11:41

Alváshoz kitalált maszkokkal, szemüvegekkel már biztosan mindenki legalább látomásból találkozott, de létezik egy cég, aki a szokásosnál jóval drágább, de cserébe jóval hatásosabb kivitelt tervezett ezekből a békés álmodozást elősegítő kiegészítőkből.

A Sana Health jóval többe fog kerülni, mint egy tipikus alvós szemüveg, de cserébe békés alvást ígér 10 percre rá, hogy álomra hajtottuk a fejünket. Ezt azért ígérheti, mert valójában sokkal több, mint egy szimpla fényblokkoló, amit a szemünk elé teszünk. Ez a headset-szerű eszköz audiovizuális stimulációt végez, hogy beindítsa az agyunk azon folyamatait, amik a természetes alvási ciklusunk beindulásához és mély, pihentető alváshoz vezetnek. Viszlát inszomnia! Nem fogsz hiányozni.

A Sana alvásmaszkja egy nagyon kifinomult, precíz eszköz. Nem csak arról van szó, hogy vetít nekünk valami elvont estimesét, de figyeli a viselőjének idegrendszeri reakcióit, illetve ingadozásait, majd a begyűjtött információk alapján személyre szabja az audiovizuális stimulációt.

Richard Hanbury a Sana vezetője a krónikus fájdalmakkal kapcsolatos alvásproblémák enyhítésére dolgozta ki a technológiát, de kiderült, hogy sokkal szélesebb körben alkalmazható. Nem kell krónikus alvászavartól vagy fájdalmaktól szenvednünk, hogy hasznunkra lehessen egy ilyen eszköz. Elég, ha gyakran utazunk vagy olyan munkánk van, ami megzavarja a természetes alvásciklusunk, esetleg szimplán stresszes az életünk.. az meg ügye kinek nem az?

Jelenleg a cég megszerezte a gyártás beindításához szükséges finanszírozást, így most tovább léphetnek a tömeges előállítás felé. A tervek szerint valamikor 2018-as év első negyedévének eleje felé készülnének el az első darabok és valahol 400 dollár körül fog mozogni az árazásuk.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Sana)