Jump to content

A Harman Kardon készíti a Microsoft első Amazon Echo riválisát

2017. 06. 05. 13:06

Prémium hangzás plusz Microsoft féle virtuális asszisztens egyenlő Cortana okoshangszóró a Harman Kardon-tól. Készül a redmondi vállalat válasza az Amazon Echo-ra.

Ügye nem gondoltuk, hogy majd pont a Microsoft marad ki a napjaink egyik legizgalmasabb témájának számító okoshangszóró bizniszből? A cég megerősítette, hogy egy saját a Google Home és az Amazon Echo termékekhez hasonló eszközt tervez a piacra dobni. Azt ugyan még nem tudni, hogy mikor érkezik meg a termék és pontosan milyen néven, de az már bizonyos, hogy a hangtechnika területén neves Harman Kardon fogja gyártani.

A másik bizonyosság, hogy a Microsoft Cortana lesz az a mesterséges intelligencia, amely majd az egész kütyü lelkét adja hozzá a képlethez. A Microsoft alapú okosotthon koncepciónak is kell egy központi egység, s bár a novemberben érkező Windows 10 Home Hub frissítéstől elvileg a számítógépünk is betöltheti majd ezt a szerepet, de egy külön kütyüfel sokkal elegánsabb és bizonyos esetekben praktikusabb is lehet a dolog. Kérdés milyen áron érkezik majd az eszköz? A Harman Kardon minőségnek meg van az ára, ezért egy Google Home vagy egy Amazon Echo árazásnál nem hinnék, hogy olcsóbb lesz a Crotanas okoshangszóró.

(Forrás: technobuffalo.com Kép forrása: technobuffalo.com)