Jump to content

Az Apple és az Amazon is szeretnének egy szeletet a Toshiba memória bizniszéből

2017. 06. 05. 18:20

Az Apple és az Amazon csatlakozott a Foxconn ajánlatához, amit a Toshiba japán NAND gyártó divíziójára tett a cég, írja a Nikkei. Ezzel a felvásárlással a szóban forgó cégek olcsóbban juthatnának hozzá a napi betevő memóriájukhoz.

 

Sokkal olcsóbban kerülhetne memória az iPhones és a Kindles termékekbe, ha az Apple és az Amazon hozzájárulásával megtámogatott Foxconn ajánlata kerülne ki győztesen a Toshiba memóriagyártó részlegére való licitálásból. A dolog némiként nehezíti, hogy a Foxconn mellett még 5 másik rivális licitáló is pályázik a NAND divízióra, rádadásul ebből kettőt az a japán kormány támogat, amelyik nagyon nem szeretné, ha a Toshiba chipgyártó részlegei idegen kezekbe vándorolnának.

A Foxconn az Apple elsődleges szerződött iPhone összeszerelője, de számos, a piac más területeit érintő termékhez is közük van, mint például a Sony PS4, az Amazon Kindle és igen, a Toshiba TV-k és számítógépek (Japánban). A hírek szerint a cég az Apple támogatását kérte, hogy ajánlattal, 28 milliárd dollárral szállhasson be a licitálásba.

Ez az összeg annyira nem is meglepő. Anno a Western Digital 19 milliárd dollárt a SanDisk-ért. Figyelembe véve, hogy a NAND chipek a legkelendőbb és leggyorsabban fejlődő alkatrészek kategóriájába esnek, a 28 milliárd szinte már ne is sok.  

(Forrás: asia.nikkei.com Kép forrása: asia.nikkei.com, NAND)