Jump to content

Megérkezett a világ első intelligens pénztárcája

2017. 07. 30. 15:52

Amikor először hallottam az intelligens pénztárcáról, akkor egy beszélő pénztárcát képzeltem el, aki vagy ami az anyagi helyzetünk teljes tudatában finom megjegyzésekkel irányítja a további költekezési szándékainkat, mint például „eszednél vagy, hát azt hiszed, hogy van neked pénzed ilyen ostobaságra? Na tedd vissza azt, de nagyon gyorsan”.

Játszunk el egy picit ezzel a gondolattal. Ugyan nekem igazán nem lenne ilyen pénztárcára igényem mert nem vagyok shopping függő, sőt, de azt gondolom akadna olyan, aki hasznát tudná venni egy ilyen terápiás pénztárcának a jövőben, plusz extra mulatságos lenne hallgatni, ahogy valaki a pénztárcájának könyörög, hogy „ne csináld már drágám, csak még egy körre, aztán ígérem megyünk”.

Sajna ez az utópisztikus kép még várat magára s jobbára mindenkinek a saját józan ítélőképességére kell hagyatkozni avégett, hogy mennyit és mire szeretne költekezni. A Volterman okostárca másban okos. A tolvajokon igyekszik kifogni. Hogy mit tehet egy pénztárca az előttünk késsel hadonászó hangos emberféleség ellen? Az ellen nem sokat, de a piti kis szarkákat csőbe lehet vele húzni. Az okostárca ugyanis folyamatosan az interneten log és a beépített GPS-ének hála rögvest jelzi, ha távol kerül az okostelefonunktól, azaz elhagytuk vagy ellopták. Hovatovább a tárca még le is kapja az apró beépített kamerájával az enyveskezű „áldozatot”, ha az belenéz, hogy felmérje az akciója sikerét. A lesifotókat aztán egyből továbbítja is az okostárca hozzánk, így már az se lesz titok, hogy kinél keressük a vagyonunkat.

Persze az egésznek csak akkor van értelme, ha a tárcánkat elhagyjuk vagy titokban akarják megfújni. Ha rendesen kirabolnak minket, akkor úgy is viszik a telefont is és örüljünk, ha ennyivel megúsztuk. Azért az okostárca mindenképpen ötletes és ráadásként Wi-Fi hotspotként vagy hordozható töltőként is megállja a helyét. Ha utóbbi szempont, akkor az alap 2000 mAh-s helyett, rögtön vehetünk egy 5000 mAh-sat is, bár igy már drágább lesz az alapból is 139 dolláros tárcácska.

(Forrás: thegadgetflow.com Kép forrása: thegadgetflow.com)