Jump to content

Minimál stílusú klaviatúrát és egeret dobott piacra a Microsoft

2017. 08. 12. 12:08

Azok a régi szép idők.. ja nem, ezek a Microsoft új és modern, minimál stílusú perifériái, amivel mintha az Apple termékeket akarták volna lemímelni picit, de szerintünk egy modernizált retronak is elmenne.

Nem kell tovább keresgélnünk, ha a minimál stílusú otthonunkba, egy minimál stílusú, számítógépes munkaállomást szeretnénk létrehozni. Legalábbis egér és a billentyűzet már meg lesz hozzá. A Microsoft alig egy hónapja leplezte le a legújabb billentyűzet és egér kombóját. Mindkettő stílusa a cég Surface eszközéihez passzol, illetve megjelenésüket tekintvenagyon hasonlítanak az Apple termékekre A Microsoft Modern Keyboard azért persze több, mint egy új designe. Az Alt és a Ctrl billentyűk közé egy újlenyomatleolvasót szorítottak be, amivel ez a klaviatúra tökéletes választás a Windows Hello biometrikus azonosításának használatához. Ez nagyon praktikus lehet, ha értékes adatainkat és gépünket a lehető legmodernebb technológiával szeretnénk védeni, tudván, hogy csak a mi ujjlenyomatunkkal férhetnek hozzájuk.

Ennek a biztonságnak az ára 130 dollár a billentyűzet esetében, míg a hozzá passzoló egérért csak 50 dollárt kérnek el. Mindkét periféria esetében lehetőségünk van a kábeles és a vezeték nélküli Bluetooth kapcsolat használatára is, attól függően, hogy mit preferálunk. Ha szeretnénk elfelejteni a kábeleket, akkor se kell majd folyton a töltőn lógni, mert a Microsoft állítása szerint mindkét eszköz a Low Energy Bluetooth technológiát használja, amivel elmondásuk szerint a billentyűzet 4, míg az egér akár 12 hónapot is kibír egyetlen egy feltöltéssel. Így már mindjárt csábítóbb, ügye?

A Termékek részletes specifikációját ennek az oldalnak az aljára görgetve találhatjuk meg.

(Forrás: Microsoft Kép forrása: Microsoft)