Jump to content

Az idén még csak kevés Apple HomePod készülékre számíthatunk

2017. 08. 17. 11:52

A HomePod gyártója, az Inventec Appliances, csak limitált számú okoshangszórót szállít majd le 2017-ben az Apple vállalatnak, derült ki egy riportból.

Az Apple HomePod hangszóró csak korlátozott mennyiségben készül erre az évre, állítja a Nikkei Asian Review egy hétfőn publikált riportban. Ebben az írják, hogy az Inventec Appliances csak 500 000 darab HomePod készüléket szállít az idén, illetve hogy az eszköz hozzájárulása a csoport bevételeihez kevesebb, mint 1 százalékot fog kitenni. Hogy az eszköz valóban csak limitált mennyiségben fog piacra kerülni az idén, azt maga az Inventec Appliances elnőke, David Ho is megerősítette a Nikkei Asian forrásai szerint.

Az Apple rajongók már nagyon régóta várják a cég önálló okoshangszóróit. Az Apple Siri alapú hangszóróira iszonyatos kereslet várható, ráadásul a cég idei WWDC-n tett bejelentése alapján pont decemberre, a karácsonyi szezon közepére tervezik piacra dobni a HomePod-ot. Ha a hír igaz, akkor egy ilyen fél millió darabot úgy el fognak belőle kapkodni, hogy öröm lesz nézni. A limitált készletek fokozhatják a termék iránti érdeklődést is, bár sok bosszúságot is okozhatnak a vásárlóknak. Az Apple részéről viszont nincs hova hallogatni a dolgot, mert így is iszonyatosan lemaradtak a konkurenciától ebben a piaci szegmensben. Az Amazon Echo és a Google Home termékek mellett már muszáj lesz ott lenniük karácsonykor a boltokban a HomePod-oknak és ha ehhez csak fél millió készülék lesz, akkor csak annyi, de legalább lesz valami. Innen már csak az Apple PR csapatán múlik, hogy ezt a készülékhiányt hogyan tudják majd jól előadni.

(Forrás: cnet.com Kép forrása: cnet.com)