Jump to content

A Samsung Gear VR app segít a látássérülteknek

2017. 08. 23. 14:57

A Samsung nem csak az okostelefon eladások felpörgetésére találta ám ki a VR headsetet. Beérett a cég egyik C-lab projektje, elindult a Relumino alkalmazás, amely a látásproblémák kompenzálására használja a Gear VR technológiát.

A Relumino app egy a Samsung Gear VR szemüvegéhez készült alkalmazás, amivel a rögzített képet nagyíthatjuk, állíthatunk a fenyérjén, a kontraszton, de segít a vakfoltók kiküszöbölésében csőlátástól szenvedőkön is. A színek lecserélésével és különféle szúrok alkalmazásával pedig a színvakok és a színtévesztők látást is javítja.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető az Oculus áruházból és ne zavarjon meg senkit a csak koreaiul tudó termékoldal, mert maga a program az angol nyelvet is támogatja.

Igen, nem túl célszerű és kellemetlen lehet egy VR headsettel (és telefonnal) a fejőnkön közlekedni, így a jelenlegi alkalmazás nem igazán jelent megoldást azok számára, akiknek mindennapos megoldásként lenne szükségük ilyen látásjavító eszközre. Kezdeményezésnek viszont mindenképpen ötletes és a jövőben biztos látni fogjuk kifejezetten ilyen célra fejlesztett VR szemüvegeket. Addig is érdemes megnézni, letesztelni, hogy mire is képes ez a technológia jelenlegi állapotában.

(Forrás: samsung.com Kép forrása: samsung.com)