Jump to content

Úton a Samsung okoshangszórója

2017. 08. 24. 20:01

Akik követik az iparág fejleményeit, azokat nem fogja különösebben meglepni ez a hír: a CNBC számára végre hivatalosan is megerősítette a Samsung, hogy egy saját okoshangszórón dolgoznak.

A Samsung okoshangszórója várhatóan olyasmi lesz, mint az Amazon Echo, a Google Home vagy az Apple HomePod, csak erről a Samsung újabb okostelefonjairól már ismerős, saját virtuális asszisztense, a Bixby fog visszaszólni nekünk. A Samsung okoshangszórójának még nincs végleges neve, de Vega kódnév alatt fut, írja a Wall Street Journal riportja. A Vegán már több mint egy éve dolgoznak, viszont ennél több információt egyelőre nem volt hajlandó elárulni a cég, így a termék specifikációját illetően is csak vakon lehet tapogatódzni.

 A Samsung ezzel belép a hangvezérelhető okoshangszórók már eddig is túlzsúfolt piacára, ahonnan egyenes út vezet a felhasználók okosotthonaiknak konyháiba, nappalijaiba és hálószobáiba. Mostanra világossá vált, hogy a nagy techcégek az okostelefonok helyett az okoshangszóróktól várják, hogy az okosotthonok központi elemévé valljanak és ebből a buliból minden jel szerint a Samsung se szeretne kimaradni.

(Forrás: venturebeat.com Kép forrása: venturebeat.com)