Jump to content

Wi-Fi adapterrel és Android kompatibilitással modernizálja zárjait a Schlage

2017. 08. 26. 19:16

A Schlage végre felzárkózik napjaink okoszár kínálatához és elhagyja az egyoldali Apple-függőségét. Mostantól az Android okostelefonokról is működtethetjük a cég intelligens zárszerkezeteit.

A mai napig kizárólag az iPhone okostelefonokkal működött a Schlage Sense okoszár, és még egy Apple TV-re is szükségünk volt a távvezérelhetőséghez. A 230 dolláros Schlage Sense két éve mutatkozott be először és akkor, az akkori piaci állapotok között teljesen jó kis okoszár volt, csak éppen nem túl sok platformmal tudott összedolgozni. Ez néhány éve még elnézhető volt, de ma már nem, és ezt a Schlage szakemberei is tudhatják, éppen ezért megoldották, hogy mostantól ne csak Apple, de Android alkalmazás is rendelkezésre álljon az intelligens zárjaik működtetéséhez. Így viszont adódik a kérdés, hogy ha elhagyjuk az Apple világát, akkor mi jön be a távvezérléshez az Apple TV helyére. Erre a válasz egy Android kompatibilis Wi-Fi adapter, amit mostantól 70 dolláros áron vásárolhatunk meg a zár mellé.

A Wi-Fi adapter birtokában a zár állapotával kapcsolatos értesítéseket kaphatunk az okostelefonjainkra és messzi-messzi távolból vezérelhetjük a zárszerkezetet. Ezekkel a változtatásokkal már végre a Schlage Sense is megállja a helyét a mai modernebb okoszárak között és valódi alternatívát jelent, ha szimpatikusabbnak találjuk a piac hasonló kategóriában mozgó termékeinél.  

(Forrás: cnet.com Kép forrása: cnet.com)