Jump to content

Átalakult a Western Digital vezeték nélküli biztonsági meghajtója

2017. 09. 01. 15:43

A Western Digital vezeték nélküli biztonsági meghajtója egy teljesen megújult formában mutatkozott be. Az új My Cloud Home (szemven a korábbi My Cloud-al) Szebb, elegánsabb és szögletesebb, de a lényeg ügye úgyis a belső.

A Western Digital szerint az emberek átlagosan 14 különböző eszközön szórják szét az adataikat.  Ez úgy háztartásonként 4,5TB adatot jelent az USA-ban. A My Cloud Home azt szeretné lehetővé tenni a felhasználóknak, hogy eldobják a sokféle kacatjukat, és helyette egyetlen egy központi helyen, az ő adattárolójukon tárolnák az adatiakat, amihez bárhol, bármikor és bárhonnan hozzáférhetnek az interneten keresztül.

A My Cloud Home ehhez egy a korábbinál sokkal letisztultabb, praktikusabb alkalmazást is kínál, ami jó hír lehetne az összes frusztrációban fuldokoló My Cloud tulajdonosoknak is, akik a régi darabos app designel küzdöttek eddig, de nem az, mert a cég közleménye szerint a létező My Cloud felhasználók nem tudják majd használni a programot az eltérő hardver miatt. Helyette nekik is jobb lesz, ha leszökkennek a helyi techboltba és beruháznak egy új My Cloud Home-ra, ami 2TB-os kiviteltől kezdve egészen a 16TB-os kapacitásig kapható.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Western Digital)