Jump to content

Aggódunk, hogy eszik és iszik-e a kutyus rendesen még mi oda vagyunk? Itt a megoldás!

2017. 09. 16. 18:00

Nagyon nem mindegy, hogy mikor, mit és mennyit eszik kis kedvenc jószágunk, amit ha nem vagyunk vele 0-24 órában, akkor nehezen tudunk követni, de semmi gond, mert erre is akad már egy tökéletes okoskütyü, ami a segítésünkre lesz.

 Ez a kütyü pedig nem más, mint a Mario intelligens automata etetője, ami egy nagyon ígéretes Kickstarter projekt. Képzeljünk magunk elé egy olyan etető rendszert, ami 23 kiló kaját képes eltárolni, amiket különálló kis reteszekbe pakolhatunk bele egy kör forma lapon. Ez a lapka forog körbe, így a kutyus számára mindig csak egy adott cikkely érhető el és arról is mi döntünk, hogy mikor és melyik. Ez eddig még nem nagyon szám, ezt napjaink intelligens etetőinek nagy része gond nélkül hozza, de a Mario ennél azért többet tud. A rendszer része ugyanis egy kis szenzor, amit a kutyus nyakörvére erősíthetünk. Az egész nem nagyobb, mint egy aprócska embléma, viszont a tálka teteje csak ennek a közelségére nyílik ki megakadályozva, hogy valaki más habzsolja be a kutyusunknak szánt finomságokat. Ez azért is jó dolog, mert ha a kutyus valamilyen oknál fogva nem közelíti meg a tálkát és nem eszik, vagy mondjuk enne, de elhagyta a nyakörvét a jeladóval együtt, mert már ilyet is láttunk, akkor mi erről is tudni fogunk. Ez az eddigi legfejlettebb, legkifinomultabb automatizált etető rendszer, amivel dolgunk volt. Gyakorlatilag mindent tökéletesen nyomon tudunk követni az okostelefonunkra telepített alkalmazáson keresztül, és nem csak a kajára nézve. A Mario rendszere egyedülálló módon képes figyelni kedvencünk vízfogyasztását, illetve azt, hogy a tartályban még mennyi víz maradt. Ha a kutyus nem iszik, vagy nem eleget (legalábbis a gépből, mert éppen egy pocsolyát nyalt fel), akkor értesítést kapunk, hogy kiszáradás esélye áll fenn.

A Mario intelligens automata etetőjét elsősorban kutyusokra hangolták, de a macskák számára sincs igazán semmi akadálya, hogy működjön. Beépített mikrofonján s hangszóróján keresztül még kommunikálhatunk is a kis kedvenceinkkel, hogy már-már szinte jelenlétünk komfortjánál lakmározhassanak. Amit tudni érdemes, hogy bár kint és bent egyaránt elhelyezhető az etető és az itató is, de a 2200mAh-s akkumulátor feltöltéséhez időről időre áramra lesz szükség, valamint a távoli hozzáférés végett egy Wi-Fi kapcsolatra. Ezek miatt mi inkább bentre tudjuk elképzelni a berendezés elhelyezését.

A tervek szerint a Kickstarteren nevezők 2018 májusa körül kapnák kézhez az első tálkákat. Készüljünk fel, hogy jó nagy csomag lesz, mert az a 23 kiló kaja tárolására tervezet edény nem egy apró dolog és akkor még ott van mellé a több literes itató is. Persze ahhoz, hogy a projekt beinduljon még össze kell szedni a 46 500 ausztrál dolláros célt (kb. 9 632 000 forint), de mi nagyon reméljük, hogy ez gond nélkül meg fog történni, mert ez a termék tényleg megérdemelné.

(Forrás: kickstarter.com Kép forrása: kickstarter.com)