Jump to content

Itt a SteelSeries "szivárványos" gamer egérpadja

2017. 09. 17. 09:19

Mostanában különösen nagy divat lett, hogy a különféle gamer hardverekre specializálódott cégek már nem egy-egy színben pompázó világító kütyüket dobnak össze, hanem egy egész Nyan Cat-re való színkavalkádot adnak a kezünkbe.  Hogy ettől gamerebb lesz-e mondjuk az egéralátét, azt nem hinnénk, de a SteelSeries mindenesetre nem akart lemaradni a konkurenciától, inkább ők is csináltak egyet.

A SteelSeries úgy döntött, hogy itt az ideje a végtelenségbe és tovább repíteni a játékélményt, ezért elkésztették minden idök legcsicsásabb egérpadját, azaz becsületes nevén a QCK Prism Gaming Mouse Pad-ot. Ez a „hihetetlen” (de most tényleg, de komolyan) eszköz 360 fokos RBG megvilágítást kínál. Hogy ez mit is jelent? Vakít minket minden oldalról, amerről csak rá tudunk nézni. Mindezt 12 különböző zónára felosztva, így lehetnek mondjuk a sarok pirosok, az oldalak meg zöldek, vagy amit csak ki tudunk találni az RGB színpalettájáról. Ez többmillió színkombinációt jelent alsó hangon, amik ráadásul még a GameSense technológiának hála a játékok eseményire is reagálnak.

A QCK Prism kompatibilis a Prism Sync. programmal és minden olya eszközzel, amit ez fel képes ismerni. Lényegében ez annyit takar, hogy ha rendelkezünk bármilyen más színjátszós SteelSeries Prism cuccal, akkor azokkal szinkronban is képes lesz az egérpadunk a színváltoztatásra. Hát nem szuper? Az elképzelés egyébként a látványosságon túl az lenne, hogy amikor fogytán a lőszerünk, vagy betölteni készül egy képesség, akkor az egérpad színvisszajelzéssel segítheti a játékosokat, hogy azok jobban tudjanak koncentrálni a képernyőn történő eseményekre. Na most én nyugodt szívvel ajánlom ezt az egérpadot annak, akinek bejön ez az egész szivárvány biznisz. Biztos van ilyen, mert különben nem gyártanák tucatjával az ilyen hardvereket. Gondoljunk csak a most tárgyalt egérpadra megvilágításában kísértetiesen hasonlító 60 dolláros Razer Firefly-ra. Szóval rendben, oké, ez egy olyan ficsör, ami kell a népeknek, én elfogadom, de azt nagyon-nagyon nehezemre esik elképzelni, hogy ezt letesztelték és megállapították, hogy az egérpad villogása segítené a játékot. Ha egyáltalán az egér irányába kell nézni, az már baj. Kövezzenek meg tudatlan maradiságomért, de szerintem a játékra való koncentrálást pont az segítené, ha közben nem villogna az arcomba az egéralátét. Ez van, ettől még ez egy nagyon elegáns és látványos termék minőségi anyagokból. Méretét tekintve 11.51 x 0.34 x 14.04 inch, amin kényelmesen el kell tudnunk férni. Ehhez még hozzá jön az 1,8 méteres kábel, ami ugyan nem is kéne, ha nem lenne a spéci világítás, de ha már egyszer plusz egy kábellel kell vesződni, akkor legalább a hossza ne legyen gond. Ezért  az extra funkcióért, minőségért és nem utolsó sorban a SteelSeries emblémáért 89,80 amerikai dollárt kérnek el. Lelkünk rajta, hogy nekünk megéri-e, bár a fene vigye el, tényleg jól néz ki.

(Forrás: steelseries.com Kép forrása: steelseries.com)