Jump to content

Guardzilla 360 – Kamera minden irányból

2017. 10. 01. 19:58

A Guardzilla nemrég bemutatta legújabb biztonsági termékét, egy beltéri kamerát, amivel 360 fokos képet kaphatunk az otthonunkban történő eseményekről, miközben mi valahol teljesen máshol járunk.

Általában a beltéri biztonsági kamerák praktikus okokból a szoba sarkába vagy olyan helyre kerülnek, ahonnan limitált látószögükkel is képesek belátni az egész helyiséget. A Guardzilla 360 kamerát ezzel szemben oda tesszük le, ahova csak szeretnénk, sőt, ami azt illeti akkor járunk el legjobban, ha valamilyen központi helyen hagyjuk. Ez azért lehetséges, mert az egyébként esztétikus külsejű kamera képes maga körül 360 fokban rögzíteni. Zoomolhatunk, forgathatjuk a kamerát körbe vagy akár egyszerre nézhetjük a 360 fokos képet, a Guardzilla 360 figyelmét semmi se kerüli el.

A kamera hangszóróval és mikrofonnal is szerelt, így akár videótelefonálásra is használható, de alapvetően egy biztonsági eszközzel van dolgunk, még ha ezt elsőre nem is mondanánk meg róla. Valójában több mozgásérzékelővel, éjjellátó üzemmóddal és egy 100 decibel erejű szirénával lett szerelve. A kamerához készült alkalmazáson keresztül kedvünk és kényünk szerint szabályozhatjuk a biztonsági beállításokat, vagy akár távolról is aktíválhatjuk a szirénát.

Tény, hogy a Guardzilla 360 nem a piacon lévő legolcsóbb kamera, ami hasonló funkciókkal bír, de az is tény, hogy egyikről se mondható el, hogy képes panoráma képet közvetíteni az okostelefonunkra.  Ami azt illeti, az IC Real Tech Allie Home lehetne az egyetlen, ami 360 fokos kameraként versenyezhetne a Guardzilla 360-al, de az a kamera elsősorban VR rendszerekhez lett tervezve és nem rendelkezik semminemű biztonsági funkcióval. Így már érthető, hogy mi kerül 230 dollárba a Guardzilla kameráján.

 
(Forrás: guardzilla.com Kép forrása: guardzilla.com)