Jump to content

Már nem csak okosak, de szépek is az új Amazon Echo készülékek

2017. 10. 04. 14:08

Ügye senki se gondolta, hogy az Amazon majd csak ül szépen és végignézi, hogy az Apple learatja a babérokat a saját okoshangszóró variációjával? Hát persze, hogy nem.

Az Amazon nem csak egy új Amazon Echo designt mutatott be, de mindjárt egy egész kupacot. Az okoshangszórók egy sor új szövet alapú „ruhába” bújtak bele, de nem hiányoznak a fa hatású borítások sem. Hogy az új külső alatt még jobb hangzás lapul, azt pedig egy Dolby audio tanúsítvány garantálja a vásárlóknak.

Nem csak a hagyományos Echo készülékek kicsinosításával rukkolt elő az Amazon, de bemutatott egy teljesen új Echo készüléket. Az új kütyü az Echo Spot nevet viseli. Az Echo Spot az Echo Show készülékhez hasonlóan rendelkezik egy kijelzővel is, viszont őt már sokkal inkább a gömbölyű formák jellemzik. A Spot sokkal kisebb és az apró kerek kijelzőjén se fogunk mondjuk filmieket nézni, mint ahogy azt az Echo Show készülékkel tudnánk, viszont cserébe takarosabb, mutatósabb és a lényegi dolgokat így is megmutatja nekünk. Használhatjuk a biztonsági rendszerünk kamerafelvételének közvetítésére, hogy lássuk ki áll az ajtónkban vagy akár a beépített mikrofonján keresztül kommunikációt is kezdeményezhetünk. Ha pedig zenehallgatásra kevesellenénk a készülék képességeit, arra az esetre elhelyzetek rajta egy 3,5 mm-es audo csatlakozót, de Bluetooth kapcsolatot is használhatunk.

A Spot már elérhető előrendelésre az Amazon honlapján és Amerikában még idén decemberre meg is érkeznek az első darabok, ha minden a tervek szerint halad. Ami Európát illeti, a németországi polcokra 2018. elejére ígérte az Amazon a készüléket. Árát tekintve 130 dollár lesz, amivel nem lesz a legolcsóbb Echo, viszont a legszebb és legokosabb.

(Forrás: Amazon Kép forrása: Amazon)