Jump to content

Szebb, olcsóbb és kívánatosabb az új Amazon Echo

2017. 10. 19. 14:14

Három évvel az eredeti Echo okoshangszóró után az Amazon úgy döntött, hogy ideje kicsit felfrissítenie a termékét, de itt ne csak valami szokásosnak mondható szoftveres adalékra gondoljunk, hanem egy igazi külső és belső megújulásra.

Az Amazon Echo az utóbbi néhány évben kapott néhány komoly vetélytársat házon belül és kívül,  bár szolgáltatások és támogatott technológiák terén szépen fejlődött a termék, de már árban és külcsínben is lehetett nála kívánatosabbat találni a piacon. Hogy az Amazon ismét igazán csábítóvá tegye az Echo okoshangszórókat, ahhoz már nem volt elég egy szimpla akciós ár, sokkal inkább egy igazi megújulásra volt szükség.

A cég meg is tette a szükséges lépéseket, amiknek eredményeként elkészült az új Amazon Echo. Ez a csupán 100 dolláros (csaknem árban fele az eredeti termék árának) új Echo nem nyújt ugyan prémium audio minőséget, de még mindig elég erős ahhoz, hogy hangjával kitöltse az egész szobát, és  ha szeretnénk, akkor ráköthetjük külső hangszórókra 3.5mm-es kábel vagy Bluetooth használatával is.

Az új Amazon Echo nem csak olcsóbb és kompaktabb (nagyjából feleolyan magas) lett, mint az eredeti, de szebb is. Ezekhez a készülékekhez jár egy vonzó és kompakt design elem, egy külső, cserélhető héj, amiből rengeteg féle változat kapható. Az unalmas egysíkú feketeséget mostantól olyan színű burkolattal helyettesíthetjük, amilyenre csak kedvünk szottyan. Tisztánlátás végett, a szebb külső alatt ugyanaz a készülék van. Az új Echo egy grammal se okosabb, mint előtte, viszont azt mind tudja, amivel a termék okosabb lett az elmúlt három évben és a kompatibilis termékek és technológiák listája is ugyanúgy bővülni fog majd tovább, mint eddig.

Ugyanazzal az Amazon Echo hangszóróval van tehát dolgunk, mint korábban, csak egy kívánatosabb csomagolásban és csaknem feleannyiért. Tökéletes választás, akár magunknak, akár ajándékba, ami nem is jöhetett volna jobbkor, mint így az ünnepek közeledtével.

(Forrás: amazon.com / cnet.com Kép forrása: cnet.com)