Jump to content

A Supercharger állomást mímelő telefonos akkumulátorcsomagot készített a Tesla

2017. 11. 20. 09:18

A Tesla ismét lenyűgözte a világot az újonnan bemutatott elektromos kamionjával, valamint a Roadster nevezetű sportautójának legújabb verziójával, de ez nem minden. Az okostelefonok tulajdonosainak is kedveskedtek egy aprósággal.

Sajna a Tesla újonnan érkező termékei közül nem mindegyik kapott akkora rivaldafényt, mint a fentebb említett járművek, pedig lett volna itt még mire felkapni a fejünket. Elon Musk vállalata ugyanis készített egy olyan külső, USB-vel és microUSB-vel csatlakoztatható akkumulátorcsomagot (Powerbank) az Android és iOS okostelefonjaink számára, amely megszólalásig hasonlít a cég Supercharger nevezetű töltőállomásaira. Figyelembe véve, hogy a Tesla vállalatnak saját akkumulátor gyártó üzemei vannak, ahol az elektromos autóikhoz és a Powerwall egységekhez is készítik a nagyteljesítményű akkukat, az hogy egy ilyen kis apróságot is össze tudnak dobni, az nem annyira meglepő, de a dizájn miatt mégis egy roppant tetszetős és figyelemre érdemes kütyüvel van dolgunk.

Hogy ez mennyire így van, azt jól mutatja, hogy gyakorlatilag rögtön el is kapkodták az összes 45 dollárt kostáló Tesla gyártmányú telefonos akkumulátorcsomagot, így aki még szeretne ilyet, annak várnia kell az utánpótlásra. Technik ai szempontból a 3,350mAh-s Powerbankok ugyanarra a technológiára épülnek, mint a Model S és X elektromos autókba kerülő verzióik, csak még előbbi csupán egyetlen egy cellával, addig utóbbiak lényegesen többel dolgoznak. Reméljük Elon Musk és csapata hamarosan feltölti a készleteket és újra kapható lesz ez a kis finomság a cég hivatalos weboldalán.

(Forrás: Tesla Kép forrása: Tesla)