Jump to content

CES 2017 elfeledett kütyüi #1 – Mattel Aristotle

2017. 12. 25. 18:52

2017 elején csak kevés cég próbálta követni az Amazon Echo és a Google Home okoshangszórókat, de ezek között is akadt egy különösen meglepő versenyző: a Mattel játékóriás vállalat.

A Mattel Aristotle egy olyan intelligens asszisztens lett volna, amit arra találtak ki, hogy majd együtt cseperedik a gyermekeinkkel. Kezdetnek a relatíve hatalmas okoshangszóró egy kamerával kiegészülve babamonitorként funkcionált volna, ami aztán mesékkel és játékokkal is szórakoztatta volna a cseperedő csemetéket, sőt, később még a házifeladat megírásában is segédkezett volna. Volna.. volna, de a januárban látott termék se igazán látszott megjelenésre késznek, ami aztán végképp nem segített, hogy a szülők és a politikusok is a személyiségi jogok védelmében akadályokat gördítettek a projekt elé. Tegyük hozzá, ha meg is jelent volna egy ilyen termék, akkor se hozott volna semmi olyat, amit a piacvezető okoshangszórók ne tudnának mondjuk egy IFTTT kompatibilis  babamonitor kíséretében, árban meg valószínütlen, hogy versenyezni tudott volna mondjuk egy Echo Dot okoshangszóróval.

Ettől függetlenül a Mattel nem adta fel a projektet teljesen, se az mesterséges asszisztense ötletét – a Toy Fair rendezvényen bemutatott Barbie Hello Hologram nagyon hasonló terméknek tűnt, ami ugyan szintén el lett halasztva, de 2018-ra elvileg ki fog jönni.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)