Jump to content

Hushme és nem csak a bárányok hallgatnak

2018. 01. 02. 00:03

Akad néhány tuti befutó, ha a 2017-es év legbizarrabb kütyüi díjra keresünk jelölteket, s bár lehet nem a Hushme nyerné el eme rangos kitüntetést, de az bizonyos, hogy jó eséllyel indulna a csatába.

Gyorsan szögezzük le a legelején, hogy a Hushme ötlete alapvetően nem egy buta gondolat, viszont ránézésre elég nehéz komolyan venni. Ez a száj elé helyezendő kütyü arra hivatott, hogy tomítsa, torzítsa a viselője hangját telefonálás közben. Ennek két célja is akad: kevésbé zavarjuk a körülöttünk lévőket, valamint megakadályozzuk, hogy mások belehallgassanak a magánbeszélgetéseinkbe. Még egy pár fülhallgató is jár hozzá, így a hívások teljesen kihangosíthatók.

De a Hushme gondolt egyet, hogy hé, mi lenne, ha még jobba eltorzítanánk a hangunkat és R2-D2 szerű pityegésként kivezetnénk külső hangszóróra. Ez akár még jópofa is lehet, ha nem vesszük azt, hogy az egész „ne zavarjunk másokat” lényegét vágja sutba a készüléknek. További fejlemény a kütyü CES-es debütálása óta, hogy az alap fekete mellett, már fehérben is kapható, ami megint csak nem egy rossz ötlet, csak nem is jó, mert ettől egy cseppet sem lett kevésbé horrorisztikus látvány, mint viselet, ahogyan az emberek véleményét se igen befolyásolja a hasznosságát illetően. Mindennek ellenére a Hushme Kickstarteten 71 880 dollárt kalapozott össze anno, most pedig 189 dollárért kapható az Indiegogo oldalán keresztül. Siker vagy egy rossz vicc? Mindenki döntse csak el maga.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)