Jump to content

Segway Loomo – Az utazható intelligens robot kedvenc

2018. 01. 18. 22:24

Hűséges csomaghordó, megfigyelő rendszer és izgalmas utazási alkalmatosság egyben? Ha értékeljük a sokoldalú gépeket, akkor a Segway Loomo robotjait egyenesen lenyűgözőnek fogjuk találni.

Manapság már egyre többen keresnek valamiféle robot házi kedvencet, amelyek ügyebár garantáltan kedvesek, megbízhatók és szeretetre méltók, ráadásul a legtöbbször hasznos funkciókkal is bírnak.  A Segway Loomo robotjai is ilyen gépek, de ez a masinák nem csak a család kedvence pozícióra törnek, hanem egyenesen arra születtek, hogy leghűségesebb társainkká legyenek.

Egy Loomo személyi robot használható úgy, mint egy légdeszka, aminek a hátán hipp-hopp bárhova elgurulhatunk. Ez a kétkerekű alkalmatosság önkiegyensúlyozó technológiájának hála kényelmes és biztonságos utazási opciót kínál, de 100 kilogramm teherig használhatjuk csomagjaink szállítására is. Na nem ám úgy, mint valami kerekes bőröndöt, amit nekünk kell magunk után húzni. Nem. A Loomo sok egyéb funkciója mellett kültéri és beltéri helymeghatározási és követési lehetőségeket biztosít. Ez azt jelenti, hogy bármikor ellenőrizhetjük a robot helyzetét és azt is megadhatjuk neki, hogy szépen kövessen minket a rádobált csomagjainkkal egyetemben.

Ne higgyük, hogy a Loomo csak egy guruló robotszamár, mert bár mélyenszántó filozófiai vitákban nem lesz izgalmas partnerünk, de helyette tökéletes megfigyelő robotként. Ügye fentebb tisztáztuk, hogy a nyomkövetés nem jelent gondot a masinának, viszont azt még nem említettük, hogy a fej részén egy Intel RealSense kamera csücsül, ami ügyebár arcfelismerő technológiával is bír, a gyönyörű minőségű felvételek készítésének képessége mellett. Beépített mikrofonja képessé teszi a robotot, hogy hang alapú parancsokat fogadjon, s a tervek szerint az Android fejlesztők saját új funkciókat is adhatnak majd a repertoárjához.

Hogy a Segway mikor dobja piacra a Loomo robotokat, az még rejtély, de ha felkeltette érdeklődésünket a gép, akkor mindenképpen mentsük el magunknak a hivatalos oldal címét a könyvjelzőink közé.

 

(Forrás: thegadgetflow.com Kép forrása: thegadgetflow.com)