Jump to content

Netvue Belle – Az ajtónálló mesterséges intelligencia

2018. 02. 23. 11:53

Szeretnénk könnyedén kommunikálni a látógatokkal és távollétünkben is szemmel tartani otthonunk bejáratát? Akkor a Netvue Belle AI WiFi-s kapucsengőt nekünk találták ki.

Nem is egy WiFi-s okoscsengőt találhatunk a piacon, de a Netvue Belle az ilyen kapucsengőktől megszokott funkciókon felül még egy arc és hangfelismerésre képes mesterséges intelligenciát is hozzáad a recepthez. Az eszköz beépített mozgásérzékelőinek segítségével érzékeli, ha valaki az ajtónk elé lép, majd igény szerint élő, HD minőségű képet képes közvetíteni nekünk a telefonunkra. Beépített mikrofonjának és hangszórójának segítségével könnyedén szóba elegyedhetünk az otthonunk ajtaja elé érkezett postással vagy csomagszállítóval, hogy további utasításokkal lássuk el.

A Belle több mint egy puszta okoscsengő. Beépített mesterséges intelligenciája barátságos üdvözléssel fogadja a hozzánk látogató vendégeket és értesítést küld nekünk az érkezésükről. Hovatovább a Belle képes az arcfelismerő technológiának hála felismerni az egyes személyeket és személyesen hozzájuk beszélni. Akkor sincs gond, ha látogatóink az éjszaka közepén toppannak be hozzánk, ugyanis a Belle infravörös éjjellátó szenzorjával jól lát a sötétben is, nem mintha bármi egyébként is elkerülhetné a 170 fokos látószögű kamerájának a figyelmét. Végül a Belle kompatibilis az Amazon virtuális asszisztensével, Alexával, így egy Amazon Echo hangszórón keresztül akár hangvezérelhetjük is, ha a telefonunkra telepíthető iOS és Andorid rendszerekkel egyaránt kompatibilis alkalmazásánál is valami kényelmesebbet keresünk.

(Forrás: thegadgetflow.com Kép forrása: thegadgetflow.com)