Jump to content

Fitbit Ace – A család legfiatalabbjainak szánt fitnesz kütyü

2018. 03. 13. 16:14

Amikor a Fitbit azt mondta, hogy erre az évre az eszközök egy családjával készül, akkor nem viccelt.  Még anyu és apu valószínűleg ragaszkodni fog a Fitbit Versa változatához, addig a gyerekeknek ott lesz a fitnesz kütyü család legújabb tagja, a Fitbit Ace.

Ha külsőre ismerősnek tűnik a Fitbit Ace, akkor az egyáltalán nem véletlen. A FitBit elmondása szerint újrahasznosították azt a design nyelvezetet, amit legutóbb az Alta HR-nél láttunk, aztán adtak neki egy tartósabb műanyag testet és azon fiatalok ízléséhez igazították, akiket elsősorban meg szeretnének célozni ezzel az eszközzel. További húzó érv eme eszköz mellett, hogy csupán 100 dollár és igazából ugyanazt a felhasználói élményt nyújtja, mint drágább tásai. Fogjuk a kütyüt, felcsatoljuk a gyerkőcre, aztán nézzük ahogy elfut a naplementében, miközben a berendezés számolja hányat lépnek, ugranak és bukfencelnek a kertben.

Az igati kihivást az jelentette, hogy hogyan oldják meg, hogy a szülők kezelhessék a gyermekeik Fitbitjeit. Amikor az Ace hivatalosan megjelenik az év második pénzügyi negyedévében, akkor a szülők létrehozhatnak majd családi fiókokat, amivel az összes csatlakoztatott Fitbit eszköz adataihoz hozzáférhetnek. Innen már egyszerűen és könnyedén figyelemmel követhető lesz az egész család fittsége.

Aztán, hogy minek a gyerekeknek fitnesz kütyü? A növekvő gyermekkori elhízás és cukorbetegség árnya mellett a Fitbit egyértelműen úgy véli, hogy felelőssége, hogy többet segítsen a szülőknek. Vitathatatlan, hogy már más cégek is próbálkoztak korábban gyermekeknek szánt fitnesz eszközökkel, kétes eredményekkel, s hogy a Fitbit Ace nem igazán tűnik másnak, mint a tavalyi Fitbit egy gyermekbarát külsőben ,de majd tavasztól kiderül, hogy lesz-e kereslet rá a piacon.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Fitbit)