Jump to content

Ulo – Egy apró bagolyka, ami éjjel-nappal őrzi otthonunk biztonságát

2018. 03. 21. 17:30

Kedveljük a cuki, mókás, mégis dekoratív külsővel megáldott kütyüket, miközben azt se bánnánk, ha lenne valami, amivel napi 24 órában megfigyelhetnénk otthonunkat? Akkor az Ulo valami olyasmi, ami tetszeni fog.

Az Ulo egy interaktív megfigyelő kamera, amivel egész napos védelmet kaphat otthonunk. Oké, lássuk be, ilyen intelligens kamerákból akad bőven a piacon, amiknek lehet ecsetelni a kiválóbbnál kiválóbb képeségeit és funkcióit, de mi van, ha valami olyat szeretnénk, ami jól is néz ki és ez fontosabb, mint mondjuk, hogy túléljen mínusz 40 fokban odakint vagy plusz-mínusz 10 látószög ide vagy oda? Az Ulo bagolyforma kialakításával egy olyan eszköz, ami nem csak képes szemmel tartani a környezetét, de mi is szívesen tartjuk rajta a szemeinket.

Persze ne gondoljuk egy percre se, hogy ez az Ulo csak valami csinos külső, belül meg semmi. Ami azt illeti az Ulo nagyon is okos. Felhasználójával egyedi módon, a bagoly szemeinek mozgásán keresztül kommunikál és lép interakcióba. Bizony a cuki külső mögött egy kupac technológia lapul. A madár csőre például valójában egy kétirányútükör egy kamerával és egy mozgásérzékelő szenzorral, ami alatt egy apró mikrofon is helyet kapott. Belül a madár testében helyezkednek el a hangszórók, az az orientációs szenzor, valamint egyéb fontos hardveres elemek. A bagoly szemei (amiknek színét, formáját és méretét is személyre tudjuk szabni) elegáns LCD-képernyőt biztosítanak, de Wi-Fi kapcsolaton keresztül is hozzáférhetünk az eszközhöz.

Az Ulo ráadásul kényelmes felhasználást is biztosít. Beállíthatjuk például, hogy amikor elmegyünk otthonról, akkor automatikusan GIF állapotfrissítéseket küldjön nekünk az emailünkre vagy bármikor belenézhetünk a készülék által felvett élő adásba a telefonunkra telepíthető alkalmazáson keresztül. A legszebb az egészben, hogy ez a kedves kis bagoly egy olyan újratölthető akkumulátorról megy, amivel egyszeri feltöltés után egy hétig is elvan, így gyakorlatilag oda tesszük, ahova csak szeretnénk, mert nem köt minket gúzsba holmi vezeték hossza.

(Forrás: thegadgetflow.com / mu-design.lu Kép forrása: thegadgetflow.com)