Jump to content

Moon – Levitáló látványosság, Smart Hub és biztonsági kamera egyben

2018. 04. 28. 12:10

Az 1-Ring megtervezte nekünk a világ legszuperebb otthoni okoskütyüjét, a Moont, ami nem csak otthonunk biztonságáról segít gondoskodni, de még a gravitációval is dacol látogatóink szórakoztatásáért.

A Moon első ránézésre egy szokványos biztonsági kamera, azzal a csavarral, hogy ez lebeg a saját kis platformja felett, s bár már ez is elég lenne, hogy fel tudja kelteni a figyelmünket, valójában ennél azért többről van szó. Az 1_ring nem csak egy lebegő kamerát tervezett, a Moon igazából egy Smart Hub Zigbee, Z-Wave, Bluetooth, NFC, Wi-Fi és IR támogatással. Így nézve a lebegő kamera, amivel szemmel tarthatjuk az otthonunk, csak egy extra egy egyébként is remek és hasznos Smart Hub tulajdonságainak sorában. Persze azért ne becsüljük le, hiszen a platformja felett elegánsan lebegő kompakt kamera 360 fokban képes felvételeket készíteni a helyiségről, amiben elhelyezzük, azonnal képes érzékelni a körülötte történő mozgást és történéseket, valamint automatikusan rájuk fordulni, hogy lefilmezze őket. Természetesen bármi hasonló eseményről rögtön értesítést küld nekünk a Moon az okostelefonunkra, ahol aztán valós időben meg is nézhetjük, hogy mi történik otthon. A készülék beépített mikrofonjának segítségével meg tuja különböztetni a kutya ugatását egy kisded sírásától vagy éppen a betörő üveg hangjától. Hangfelismerő szoftverének hála a készülék alkalmazása még azt is meg tudja nekünk mondani, hogy ki és mikor érkezett hozzánk.

A Moon már a fenti képességeivel is bőven túltesz azon, amit a legtöbb Smart Hub, vagy intelligens biztonsági kamera nyújtani képes és akkor még nem is beszéltünk a beépített CO2 érzékelőjéről vagy a fény, páratartalom és hőmérséklet szenzorjáról. Hiába, ódákat lehetne zengeni a 1-Ring eme remekbe szabott kis kütyüjéről, de hozzájutni már nehezebb lehet. Előrendelni belőle a cég Indiegogo kampányoldalán lehetett, amit bár kiemelkedő sikerrel sikerült zárni, arról nem sokat tudni, hogy aki most szeretne ilyet, az hogyan szerezhet magának.  Mindenesetre, ha közelebbről is szemügyre vennénk ezt a terméket, akkor keressük fel bátran a hivatalos oldalukat vagy nézzük meg az alábbi bemutató videót.

(Forrás: 1-ring.net / indiegogo.com Kép forrása: indiegogo.com)