Jump to content

Lehúzza a rolót a Halo Smart Labs

2018. 07. 31. 01:24

Füstbe ment a Halo Smart Labs jövője, ami nem csak azt jelenti, hogy ezek után nem találhatunk majd a boltok polcain  Halo+ Smart Smoke & Carbon Monoxide Alarm érzékelőket, de azt is, hogy az eddig eladott okoskütyüjeik elbutulnak.

A Halo Smart Labs volt az a startup, amely a 130 dolláros füst, szénmonoxid és időjárás érzékelő ketyerék mögött állt. Azért a múltidő, mert a cég rövid történetére pont került. A vállalat egy pénteken a vásárlóik felé kiküldött emailben közölte a rossz hírt. A hírt, amely valóban rosszul fogja érinteni nem csak azokat, akik szerettek volna esetleg vásárolni a cég termékeiből a jövőben, de azokat is, akik már megtették, ugyanis a cég megszűnésével be fogja végezni az a felhő alapú szolgáltatásuk is, amire az okoseszközeik támaszkodnak.

A cég már nem fog több okos füstérzékelőt gyártani és a következő hetekben az alkalmazás támogatása is lezárul majd. Amennyiben Halo+ Smoke Alarm tulajdonosok vagyunk úgy jobb ha tudjuk, hogy a készülékeknek nem lesz többé direkt internet kapcsolata, miután az alkalmazás működése leállt. A készülék elviekben továbbra is képes lesz érzékelni a füstöt és a szénmonoxidot valamint hangjelzéssel riasztani, de nem küld majd értesítéseket, ha érzékel valamit és az időjárással kapcsolatos adatokról se informál majd.

Mind a SmartTnigs hub, mind az Iris by Lowe hub továbbra is támogatni fogja a Halo Alarm készülékeket, így azok továbbra is okosak maradhatnak, még ezeken a hubokon keresztül csatlakoznak, de Wi-Fi kapcsolaton keresztül többé nem lesznek képesek kapcsolódni saját maguktól ezek az eszközök. Ez talán némi megnyugvást jelent azoknak, akik rendelkeznek ezen hubok valamelyikével, de a többieknek valószínűleg nem különösebben örömteli hír, hogy a 130 dolláros, már egyébként se támogatott füstérzékelő mellé most még szerezzenek be egy 70-100 dolláros hubot, hogy az legalább úgy nagyjából az elvárásoknak megfelelően szuperáljon.

(Forrás: cnet.com Kép forrása: cnet.com)