Jump to content

Cortana termosztát? Johnson Controls GLAS!

2018. 08. 24. 09:17

A Johnson Controls GLAS okostermosztát egy igazi üdítő színfolt lehetne napjaink okoskütyü kínálatában, de cserébe néhány dologban meg kell alkudnunk.

A Johnson Controls GLAS okostermosztát több szempontból is kuriózum vetélytársai között. Egyrészt már csak azért is érdemes a figyelmünkre, mert nem elég, hogy beépített Cortana hangszóróval rendelkezik, de még mellette működik az Amazon és a Google virtuális asszisztenseivel is. Másrészt a GLAS azért is megérdemli az extra figyelmet, mert a szokásos termosztát feladatok mellett képes ellenőrizni a beltéri levegőminőséget és értesíteni minket, ha ideje beindítani a légkeringető rendszereket. Végül pedig a legszembetűnőbb extra maga a kezelőfelületként szolgáló app, illetve az OLED érintőképernyő, amelyek összeségében kiváló felhasználói élmény biztosítanak.

Ez eddig mind szép és jó, de akkor mi az árnyoldala a dolognak, igaz? Nos, ez rögtön nyilvánvalóvá válik, ahogy a termék árcédulájára tekintünk. Az OLED érintőképernyő és a beépített Cortana okoshangszóró bizony megköveteli az árát, nem is beszélve a légminőség ellenőrzésről. A kérdés csak az, hogy ezek az extrák megérik-e nekünk? A Johnson Controls GLAS okostermosztát 319 dollár, ami kapásból 70 dollárral több, mint egy Ecobee4 vagy egy Nest Learning termosztát, miközben hogy melyik berendezés is a jobb, az nagyban függ a felhasználói igényeinktől.

Egyértelműen szerintünk az ára a legnagyobb problémája a Johnson Controls GLAS okostermosztátnak. Nagyon szeretnünk kell a Microsoft féle virtuális asszisztenst, hogy 319 dollárt adjunk ki egyetlen egy okostermosztátra, ráadásul egyelőre elégé utána is kell menni, ha ilyet akarunk, ugyanis momentán csak az amerikai piacon kapható.

(Forrás: cnet.com / windowscentral.com kép forrása: windowscentral.com)