Jump to content

TRON – XD Fingerprint Shackle Lock

2018. 08. 30. 13:11

Az Indiegogo egyik legújabb csodájának hála már nem csak sci-fi filmek ugranak elő a keresőben a TRON kulcsszóra, hanem egy tisztességes ujjlenyomattal oldható bilincs lakat is.

Hogy a kulcsok kora lejáróban, azt a kiváltásukra alkalmas újabb és újabb okoskütyük felbukkanása bizonyítja. Ezen intelligens eszközök sorába kíván beállni a TRON – XD Fingerprint Shackle Lock.

A Tron XD a legmodernebb technológiát és intelligens designt ötvözi egyetlen biometrikus bilincs lakatban megtestesítve, ami tökéletes kerékpárok vagy kormányszerkezetek lezárásra. Az eszközbe beépített ujjlenyomatolvasó 360 fokos leolvasásra képes, hogy aztán egyezés esetén egy szempillantás alatt feloldja nekünk a zárat. Nem kell többé a kulccsal a zsebünkben mászkálni, se azon izgulni, hogy hol hagyjuk el. Ehhez a zárhoz elegendő, ha nem veszítjük el a ujjlenyomatunk.

Hátrányok között talán az említhető meg, hogy az eszközt időről időre újra kell tölteni. Ez egy USB kábelen keresztül történik, így akár hordozható töltőkről is feltölthető, hogy aztán egyetlen egy feltöltéssel 2000 zárnyitás elejéig működjön, mielőtt újra megkéne ismételnünk a folyamatot. Amennyiben pedig mégis lemerülne a zár, úgy létezik manuális vészhelyzeti feloldási lehetőség is. Ezek után ki akarna még mindig a kulcsos lakatokkal babrálni? A projekt Indiegogo oldalán hamarosan rendelhetünk is belőle potom 49 dollárért.

(Forrás: indiegogo.com Kép forrása: indiegogo.com)