Jump to content

A Harman Kardon 600 dolláros okoshangszórója lényegében egy óriási Google Home

2018. 08. 31. 11:18

A minap a Harman Kardon előrukkolt egy új okoshangszóróval, a Citation 500-al, aminek ha sorra vesszük az erényeit, akkor az az érzésünk támad, mintha csak egy a hálaadási vacsoráján túlesett Google Max nézne vissza ránk, ráadásul egy drágább fajta.

Bemutatkozott a Harman Kardon Citation 500 okoshangszóró, ami Wi-Fi és Bluetooth kapcsolattal, valamint Google Cast kompatibilitással tökéletesen alkalmas arra, hogy az egész hálózatunkon szórjuk a zenét, miközben a Google Asszisztens lesi minden kívánságunkat.

A kérdés csak az, hogy miért is választaná bárki is a Harman Kardon Citation 500-at szemben a piacon kapható riválisokkal? Igen, ez az a kérdés, ami rögtön mindenkibe bele fog nyilallni, amikor meglátja ezt a designban és képességekben is roppant mód a Google Max-ra hajazó eszközt. Ugyanis a legszembetűnőbb különbség a készülékek ára között fedezhető fel. A Google Home Max már 400 dollártól az ölünkbe pottyanhat, még a Harman Kardon a Cnet számára megerősítette, hogy 600 dollárért tervezik vesztegetni a saját szörnyetegük.  Persze lehetséges, hogy ez a magasabb ár mögött nem pusztán az újdonság ereje áll majd, hanem esetleg hangzásban vagy képességekben ennyivel többet nyújt majd a Harman Kardon eszköze. Az előzetes információk alapján a Citation 500 egy 200 wattos sztereo hangszóró lesz egy színes érintős CLD vezérlővel és 24bit/96KHz HD hangminőséggel. Mindezt az egyébként Samsung tulajdonában álló gyártó egy szövet alapú külső bevonattal fejelte meg, amit az európai Kvadrat textilipari vállalattól szereznek meg az okoshangszóróknak.

 

(Forrás: cnet.com Kép forrása: cnet.com)