Jump to content

Megérkezett az intelligens zárak új generációja

2018. 11. 02. 09:00

Nemrég debütált az August zár harmadik generációja, amely kedvezőbb árfekvéssel még több felhasználó számára válhat elérhetővé.

Az új formatervezésnek köszönhetően a zár már kevésbé tér el hagyományos társaitól, jobban belesimul a környezetébe. Ráadásul a fizikai kapcsológombnak köszönhetően a szerkezet belülről kézzel is nyitható, így talán kevésbé zavarja össze az okostechológiában nem annyira jártas felhasználókat (vagy vendégeket). 

Fontos kérdések az intelligens zár beszerzése előtt

The Verge újságírója egy hétig használta az eszközt és elégedett volt a fejlesztéssel. Próbaként kétszer is kizárta magát, mégis könnyedén be tudott jutni otthonába, mivel a kapcsolódó applikáció segítségével Wi-Fi helyett Bluetooth-on keresztül is lehet csatlakozni az eszközhöz - írja az m2mzona.hu

Az eszköz beszerelése a tesztelő szerint továbbra is könnyen kivitelezhető. A zár legújabb változata ugyanakkor nem támogatja sem a Z-Wave Plus, sem az Apple HomeKit szabványait. A külön megvásárolható August Connect áthidaló nélkül pedig sem a távoli irányítás, sem az Amazon Alexa és Google Assistant támogatás nem működik. Ezek sok felhasználó számára komoly hiányosságnak bizonyulhatnak, ám némileg magyarázzák az ár csökkenését a második generációhoz képest. 

Továbbra is elérhető ugyanakkor a GPS- és Bluetooth-adatok alapján működő automatikus nyitási funkció, az alkalmazás pedig a korábbiakhoz hasonlóan megjeleníti,hogy ki és mikor használja a zárat, sőt akár ideiglenes vendégkulcsok is kiállíthatóak.

A DoorSense funkció figyelmeztet, ha a bejárati ajtó véletlenül nyitva maradt, az akkumulátor élettartama pedig dupla annyi, mint az elődöké. A hangvezérlés viszont csak az új termék Pro változatában elérhető, az olcsóbb verzió erre csak az említett Connect áthidaló segítségével képes.

Mindent összevetve a terméket tesztelő újságíró szerint az új generációs termékek mindegyikére igaz, hogy elődeiknél kedvezőbb áron szerezhetőek be, de mégis változatlanul intelligens záraknak számítanak, amelyek formatervezése nem hívja fel magára túlságosan a figyelmet. Az eszközök megvásárolhatóak a gyártó honlapjáról, illetve az Amazonról is, a Pro változat 279 dollárért (nagyjából 74 ezer forintért), míg a normál Smart Lock 149 dollárért (nagyjából 40 ezer forintért).

(Forrás: azokosotthon.co.hu;m2m.hu | Kép: pixabay.com)