Jump to content

Már visszaszólhat az okoscsillár

2018. 12. 17. 18:00

A General Electric új C by GE termékcsaládjában az okosvilágítás terén megszokott funkciókon felül az Amazon Alexa és a Google Assistant virtuális asszisztensek is elérhetők.

Az okos mennyezeti lámpa közepén egy kör alakú hangszóró található, így az eszköz nemcsak fényforrásként funkcionál, hanem a hangvezérlésnek köszönhetően más otthoni készülékek is működtethetők vele. Az igény szerint kiválasztott virtuális asszisztensen keresztül a felhasználó visszajelzéseket is kap a végrehajtott műveletekről. Sőt, a vállalat ígérete szerint az eszköz még zenehallgatásra is alkalmas lesz.

Az intelligens fali kapcsoló segítségével (megfelelő csatlakoztatás esetén) akár az ingatlanban található nem intelligens lámpák is fel- és lekapcsolhatók, a beépített mozgás-, hőmérséklet- és páratartalom-érzékelőjének köszönhetően pedig a hagyományos funkciókon felül monitorozható a lakás állapota is.

Bár a részletek jelen pillanatban még nem ismertek, a tervek szerint a GE egyéb (például fűtési) kategóriákban is szeretne bevezetni különféle intelligens termékeket. A beépített hub-oknak (hálózati csomópontoknak) köszönhetően mindkét eszközön keresztül vezérelhetők a C by GE termékcsalád okosizzói is, sőt a cég néhány hónapon belül Apple HomeKit támogatást is szeretne megvalósítani minden intelligens világítóeszköze esetén - írja az m2mzona.hu.

Az újítások célja vélhetően a felhasználói kör bővítése, ugyanakkor a teljes képhez hozzátartozik, hogy a vállalat eddig megjelent Bluetooth-os csatlakoztatott izzói olcsónak éppenséggel nem mondhatók, így várhatóan az új termékek ára sem lesz alacsony, ami korlátozhatja a felhasználást – összegezte a The Verge.

(Forrás: azokosotthon.co.hu;m2m.hu | Kép: pixabay.com)