Jump to content

Itt az ideje, hogy a függöny is okos legyen

2019. 11. 16. 14:01

Legalábbis ez vezérelte a SwitchBot szakembereit új termékük megalkotásakor.

A SwitchBot neve nem ismeretlen az intelligens otthoni fejlesztések világában. A cég legújabb terméke a SwitchBot Curtain motorizált eszköz, amely az ígéretek szerint egyszerűen rögzíthető a már meglévő függönyökhöz. Ezt követően a felhasználó hangutasításokkal vagy a kapcsolódó applikációval húzhatja el a függönyt.

A sötétítő elhúzása előre beütemezhető. Ha például a felhasználó a napfelkeltekor a beáramló fényre szeretne ébredni vagy pont napnyugtakor szeretne besötétíteni, egyszerűen csak meg kell adnia preferenciáit az alkalmazásban. A beépített fényérzékelő ugyanis képes felismerni, mikor kel fel és megy le a nap, és ehhez igazodva működik. Ettől függetlenül az eszköz a megfelelő beállításokkal bármilyen időpontban használható.

Connery Lee, a társaság vezérigazgatója úgy véli, mindez egyrészt megkönnyíti a mindennapokat, másrészt akár még az egészségesebb életmód kialakításhoz is hozzájárulhat. A fejlesztés jól jöhet a délutáni házimozizás idején is, de a lakók távollétében is, hiszen az időnkénti átmozgatás azt szimulálhatja, mintha otthon lennének.

A készülék többféle függönytípushoz és karnishoz is használható, felszerelése egyszerűen kivitelezhető. A termék fejlesztésekor a cél a függönyök „felokosítása”, nem pedig lecserélése volt.

A SwitchBot Curtain újratölthető akkumulátorral működik, amely használattól függően egy feltöltéssel 8-12 hónapig bírja. Ugyanakkor a készülék a napelemes kiegészítő segítségével is működtethető - írja az iotzona.hu.

A kapcsolódó Kickstarter-kampányban a fejlesztők már sokszorosan meghaladták a kitűzött 20.000 dolláros támogatási célt. A termék 69 dollártól kezdve többféle csomagban érhető el. A kiszállítás 2020 áprilisában várható.

(Forrás: azokosotthon.co.hu;iotzona.hu | Kép: pixabay.com)