Jump to content

Ezek lettek 2019 legjobb intelligens termosztátjai

2020. 03. 02. 11:00

A Cnet körülnézett az okosotthonok piacának egyik legnépszerűbb szegmensében.

Az intelligens termosztátok segítségével nem csupán az előre rögzített hőmérsékletű fűtő- és hűtőberendezések működése automatizálható. Mivel ezen készülékekhez applikáció is társul, így a felhasználók távolról, okostelefonjukról is vezérelhetik a beállításokat. A különféle virtuális asszisztensekkel – Alexával, Google Assistant-tal vagy Sirivel – történő kompatibilitás pedig további lehetőségeket kínál a hőmérséklet-szabályozáshoz.

Egyes okostermosztátok a többi között mozgásérzékelő szenzorokat is tartalmaznak, így tisztában vannak vele, hogy a felhasználó éppen otthon tartózkodik-e vagy sem. A hőmérsékletet pedig automatikus ehhez igazítják.

Más rendszerek a geofencing funkcióra támaszkodnak. Azaz, ha a felhasználó egy bizonyos távolságra kerül otthonától, akkor évszaktól függően lejjebb vagy feljebb veszik a hőfokot.

Ráadásul az okostermoszátok dizájnjukat tekintve is nagy fejlődésen mentek keresztül. Lekerített formájukkal és érintőképernyőjükkel sok esetben kifejezetten dekoratív látványt nyújtanak.

Összességében a legjobb: Ecobee SmartThermostat

A termék korántsem az alsó árkategória a felmérésben szereplő 249 dolláros árával, de képes arra a teljesítményre és rendelkezik azokkal a funkciókkal, amelyek egy mai modern darabtól elvárhatók.

Alexa-kompatibilitásának köszönhetően tulajdonosa az Amazon Echo okoshangszóró megvásárlása nélkül is kihasználhatja a virtuális asszisztensben rejlő előnyöket. De ha valaki úgy érzi, nincs szüksége a hangutasítás funkcióra, kedvezőbb áron hozzájuthat a termosztát Ecobee3 Lite nevű wifis „kistestvéréhez”.

Legjobb ár-érték arány: Honeywell Lyric T5

Habár a 150 dollár sem kevés, ha viszont figyelembe vesszük a Wi-Fi-t és azt, hogy a termék az Amazon Alexa, Google Assistant és Siri digitális asszisztensekkel is képes együttműködni (utóbbival az Apple HomeKit-en keresztül), úgy árnyaltabbá válik a kép. Így lett ez a készülék a tech portál szerint az ár-érték arány alapján a legkedvezőbb - írta az iotzona.hu.

(Forrás: azokosotthon.co.hu;iotzona.hu | Kép: pixabay.com)