Jump to content

Az okos videócsengő a megrendelt csomagokra is jobban vigyáz

2020. 03. 23. 11:20

Az amerikai Vivint Smart Home újabb otthoni biztonsági készüléket mutatott be.

A Vivint Doorbell Camera Pro mesterséges intelligencia segítségével képes különbséget tenni az emberek és a háziállatok között, így szükség esetén riaszthat, ha például a küszöbön várakozó csomagokat eltulajdonítaná valaki.

A készülék a 180 x 180 fokos látómezőnek köszönhetően függőleges és vízszintes irányban is tudja pásztázni a bejárat előtti területet, a 1664 x 1664 pixeles, 1080p felbontásnak köszönhetően pedig jó minőségű, nagy dinamikatartományú (HDR – high dynamic range) felvételeket tud készíteni és továbbítani. Az infravörös éjszakai látásmód szintén megtalálható funkciói között.

A készülék azonosítani tudja az embereket, az állatokat és a ház előtt elhaladó autókat, és csak akkor küld figyelmeztetést, ha emberek tűnnek fel a bejáratnál vagy csomag érkezik. Folyamatosan monitorozza az ajtónál hagyott küldeményeket, és szükség esetén villogó piros LED-fénnyel, valamint 65 decibeles erősségű hangjelzéssel figyelmezteti az ajtó előtt állókat.

A cég jelenleg is elérhető modelljéhez hasonlóan a Doorbell Camera Pro is kétirányú hangzást biztosít, így a tulajdonos okostelefonján vagy a Vivint vezérlőpultján keresztül kommunikálhat a várt vagy váratlan vendégekkel.

Mivel a termék a társaság szélesebb körű okosotthoni rendszerének része, így használatával a vásárlók olyan automatizálási szabályokat hozhatnak létre, amelyek látogató észlelésekor más készülékeken indítják el a műveleteket. De az is megoldható, hogy csak a csengő megnyomásakor induljanak el a beállított folyamatok.

Ha például egy okoskapcsoló szabályozza a veranda fényeit, akkor a felhasználó beállíthatja, hogy azok csak akkor kapcsolódjanak fel, ha valaki éjszaka csenget. Az új okoscsengő továbbá kompatibilis a Vivint intelligens otthoni hub-jával (hálózatával) és a Ping nevű beltéri kamerával is - írja az iotzona.hu.

(Forrás: azokosotthon.co.hu;iotzona.hu | Kép: pixabay.com)