Jump to content

Csevegő autók: hol tart az önvezető járművek fejlesztése?

2020. 07. 30. 13:57

Egy, a témában világszínvonalon jártas magyar cég első lépésként a közlekedésben résztvevők kommunikációjára helyezi a hangsúlyt.

A fejlesztéseknél a közlekedési ökoszisztémának minden szereplőjére gondolni kell. A valós idejű kommunikáció részei lehetnek az autós és közúti szenzorokon, eszközökön túl a többi között a gyalogosok okostelefonjai, a kerékpárosok okoseszközei, de a vonat-jármű közötti kommunikáció is.

De vajon hogyan működik ez majd a gyakorlatban? Ki fogja irányítani az egészet? Az interjúban a Commsignia kutatási igazgatója elmondta: ezen a területen két technológia verseng egymással, a wifi-alapú és az 5G cellás technológia.

Váradi András az okosváros üzletágukra is kitért. Las Vegasban a Commsignia eszközeit telepítették, amelyek az IT-infrastruktúra és a forgalomirányítási rendszer autókkal való összekapcsolásában segítenek. A megoldásaikon keresztül mindenféle valós idejű közlekedési információ, lámpainformáció jut el a kaszinóvárosban közlekedő taxikba és autonóm buszokba - írja az iotzona.hu.

(Forrás: azokosotthon.co.hu;iotzona.hu | Kép: pixabay.com)